Feest! Eerste Nijntje diploma’s uitgereikt…

Feest! Eerste Nijntje diploma’s uitgereikt…

Feest! Eerste Nijntje diploma’s uitgereikt…

Reacties uitgeschakeld voor Feest! Eerste Nijntje diploma’s uitgereikt…

Vanochtend was het zover. Alle peuters lieten samen met hun moeder, vader of oma zien wat ze de afgelopen weken allemaal geleerd hebben voor het Nijntje Beweegdiploma. Fantastisch dat de tribune in de Sporthal de Haverkamp druk bezet was met toeschouwers! Vol enthousiasme werd het beste beentje voor gezet. Monique Scholten van onze Gymvereniging Markelo heeft weer eens laten zien hoe belangrijk en leuk het is om ook voor deze doelgroep gym activiteiten te ontplooien.

Kinderen ontwikkelen zich op hun eigen manier in verschillend tempo, ieder kind wordt positief uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen. En dit is best belangrijk, want tussen de 2 en 6 jaar gebeurt er veel in die kleine hersentjes. Met name op motorisch gebied. Een goed fundament is belangrijk en van sterke invloed op de fysieke maar ook zeker gesteldheid. Bewegen is gezond en met ‘Bewegen met Nijntje’ zijn we goed bezig.

Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma . Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:

  • Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) 15 lessen (2 – 3,5 jaar op donderdagmorgen, 2-4 jaar op vrijdagmiddag)
  • Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar) 20 lessen (4 – 6 jaar op vrijdagmiddag)

Nadat de kinderen hebben bewezen de oefeningen goed onder de knie te hebben, ontvangen zij het Beweegdiploma met Nijntje erop, een beweegboek en een leuke badge voor op het gymshirt.

Ook starten met Nijntje?

Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met gymleidster Monique Scholten per e-mail:
scholten.bauhuis@gmail.com of telefonisch op 06-41130300.

Back to Top