Uitslagen Springgroep

 • +

  2x EEN PODIUMPLEK VOOR SPRINGROEP HOF VAN TWENTE IN OLDEMARKT - 20 OKTOBER 2018

  Op 20 oktober waren we al vroeg richting Oldemarkt voor een wedstrijd van onze gecombineerde springroep onder de naam Hof van Twente. Onze springers Demi Mensing en Tess Reurink van GV Markelo vormden vandaag een team met Ymke Bakker, Iris Ensink, Sisa Stegink, Marith van der Houwen, Yvette Overklift Vaupel Kleijn, Meike Heutink van GV Excelsior Goor. Vanaf de zijlijn werden ze aangemoedigd door Romee Scholten die helaas niet kon meespringen door een gebroken enkel.

  Het team deed mee aan de onderdelen Trampoline Tafel, Plank Pegasus en Trampoline Pegasus. De dames hebben erg netjes gesprongen en dat werd beloond met een derde plek op de onderdelen trampoline vrij en Plank Pegasus!

 • +

  EERSTE WEDSTRIJD SEIZOEN IN EDE - 13 OKTOBER 2018

  Zaterdag 13 oktober was de eerste wedstrijd van het turnseizoen. De vereniging GV Markelo heeft een samenwerking met DGV Diepenheim en Excelsior Goor en kwamen onder de naam team Hof van Twente uit in deze wedstrijd. Het team voor deze wedstrijddag bestond uit Kristel Leensen (GV Markelo),Isa Elsinga, Joyce Onijs, Daniek van Rijn, Deborah Quee, Savannah Kramer (DGV Diepenheim) en Nieke kuipers (Excelsior Goor).

  Voor Trampoline behaalde het team net een podiumplek (4e), op de Trampoline tafel werden ze 5e, op Trampoline Pegasus werden ze 5e en ok de Airtrack behaalden ze de 6e plaats.

 • +

  CLUBKAMPIOENSCHAPPEN SPRINGGROEP 25 JUNI 2018

  Op 25 juni werden de clubkampioenschappen in de springgroep gehouden. Een mooie manier om op een sportieve manier binnen je eigen club te kijken hoe je op dat moment presteert. Hiervoor werd de springgroep opgedeeld in 2 delen. Hieronder vind je de uitslag van deze onderlinge wedstrijd.

  Groep 1

  • 1e en Clubkampioen Kristel Leensen
  • 2e Mandy Schippers
  • 3e Demi Mensink

  Groep 2:

  • 1e Lotte ter Kulve
  • 2e Asnate Haan
  • 3e Sanne Opdam

 • +

  INDIVIDUELE DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN SPRINGEN VOOR DE JEUGD WIERDEN

  Bij de afgelopen zaterdag gehouden individuele Districtskampioenschappen springen voor de jeugd in Wierden heeft Demi Mensink van GV Markelo een magnifieke  vierde plaats behaald op het onderdeel airtrack in de C-categorie. Een geweldige prestatie! De verschillen zijn zo klein. Helaas miste ze 0,04 punten voor een plek op het podium. Op de overige springtoestellen belandde ze rond de 10e plaats.

  Ook Asnate Haan en nieuwkomer Sanne Opdam waren goed op dreef in de E-categorie. Op de toestellen minitramp, airtrack en minitramp kast maakten ze in deze klasse met meer dan  60 deelnemers een hele goede indruk en belandden in de middenmoot van het klassement.

  GV Markelo kijkt terug op een goed springseizoen. Aankomende zaterdag zal Kristel Leensen zich opmaken voor het NK springen in Rotterdam.

 • +

  MANDY SCHIPPERS WINT ZILVER OP AIRTRACK - ZATERDAG 28 APRIL GROENLO

  Mandy Schippers is tijdens de individuele Districtskampioenschappen springen voor junioren afgelopen zaterdag in Groenlo 2e geworden op het toestel airtrack. Ook Kristel Leensen liet zich niet onbetuigd en werd 4e bij het onderdeel ministrampspringen.

  Mandy Schippers, uitkomende in de D-categorie, is na een afwezigheid van 2 jaar, weer sinds het begin van dit seizoen begonnen met trainen. Ze was bij het eerste toestel minitramp-springen haar zenuwen niet de baas, waardoor ze 2 keer viel. Dit maakte ze meer dan goed door op de airtrack 2 fantastische series te laten zien, waardoor ze de zilveren medaille in ontvangst mocht.

  Kristel had het zeer zwaar in de sterk vertegenwoordigde C-categorie. Bij het minitrampspringen maakte ze bijna geen fouten en werd verdienstelijk 4e.  Na een val bij pegasus had ze als laatste onderdeel airtrack. Net als Mandy herpakte ook Kristel haar focus en werd knap 8e bij dit onderdeel.

  GV Markelo kijkt terug op een succesvolle dag.

 • +

  SPRINGROEP SENIOREN SUCCESVOL

  In Vroomshoop vonden afgelopen zaterdag, 14 oktober 2017, de groepsspringwedstrijden voor senioren plaats. Om de turners zoveel als mogelijk op zijn of haar eigen niveau te laten springen hebben Gymvereniging Markelo, DGV Diepenheim en GV Exelsior hun krachten gebundeld en gezamenlijke teams gemaakt onder de naam ‘Hof van Twente’. Onder deze naam streden de dames en heren om het Overijssels kampioenschap op diverse onderdelen. Kristel Leensen kwam uit voor Gymvereniging Markelo. Zij haalden goud op de airtrack, werden 6e op tafel minitramp en 5e op plank Pegasus. Het laatste onderdeel van de dag was de trampoline pegasus. Daar wisten ze een 6e plek te behalen. Kortom geweldige prestaties voor zowel de dames als ook de trainers.


 • +

  CLUBKAMPIOENSCHAPPEN SPRINGROEP

  Op zaterdag 1 juli jl. vonden de Clubkampioenschappen van de afdeling springen plaats. Maar liefst 10 meiden zetten deze morgen hun best beentje voor om zich zo goed mogelijk te presenteren voor de jury.

  De deelnemers kwamen uit in verschillende categorieën. Hieronder volgen de uitslagen:

  Springgroep 1

  1. Kristel Leensen – 28.3 punten – CLUBKAMPIOEN SPRINGGROEP
  2. Danielle van Coeverden – 27.6 punten
  3. Demi Mensink – 27.45 punten
  4. Bo Nijenhuis – 27.35 unten
  5. Aniek Laarhuis – 27.25 punten
  6. Ilse Schottink – 27.05 punten

   

  Springgroep 2

  1. Asnata Haan – 27.65 punten
  2. Lotte ter Kulve – 27.2 punten
  3. Lieke Overbeek – 27 punten
  4. Sanne Opdam – 26.25 punten

 • +

  2 MEDAILLES VOOR SPRINGGROEP


  Tijdens het individuele Overijsselse springwedstrijden te Nunspeet hebben de turnsters van GV Markelo uitstekend gepresteerd.
  Demi Mensink, uitkomend in D-categorie, wist op de airtrack een mooie bronzen medaille te halen.
  Ook Renske Groen was succesvol in de C-categorie die het brons opeiste bij airtumbling. Helaas kwam ze net te kort bij mini-pegasus waarbij ze 4e werd. Per toestel deden meer dan vijftig deelnemers mee. Voor beide dames dus een prima prestatie!
  Asnata Haan, net een half jaar begonnen met springen kwam uit in de E-categorie. Ze liet ondanks haar zenuwen mooie sprongen zien. Helaas was het niet voldoende voor een medaille.

  Dames allemaal van harte gefeliciteerd met deze knappe prestaties.
  20-5-2017


 • +

  MEDAILLES VOOR LEDEN SPRINGGROEP GV MARKELO


  Op 13 mei namen een aantal leden van de springgroep van GV Markelo, onder leiding van Paul Bieshaar, deel aan de individuele springwedstrijden in sporthal de Brake te Nunspeet.
  Kristel Leensen en Meike Huitink kwamen uit in de categorie junioren. En zeker niet onverdienstelijk! Kristel werd districtskampioen op het onderdeel airtrack en ook Meike wist hier een podiumplek te bemachtigen, namelijk een welverdiende bronzen medaille. Naast de eerste plaats op airtrack wist Kristel ook nog beslag te leggen op de derde plek op het onderdeel minitramp.
  Bij de senioren heeft Daniëlle van Coeverden het superknap gedaan. Zij veroverde de tweede plaats op het onderdeel airtumbling en de derde plek op airtrack.
  Meiden gefeliciteerd met deze prestaties; jullie hebben het top gedaan!
  13-5-2017


 • +

  SPRINGGROEP JEUGD OOK SUCCESVOL


  In Nieuwleusen vonden 29 oktober 2016 de Overijsselse Kampioenschappen springen voor de jeugd plaats. De succesvolle samenwerking tussen GV Markelo, DGV Diepenheim en GV Excelsior uit Goor onder de naam Hof van Twente hield ook bij de jeugd stand.

  Demi Mensink was met haar team bijzonder succesvol.

  Zij mochten het podium 2 keer betreden. Op het onderdeel minitrampspringen behaalden ze een 2e plaats. Ook op het onderdeel plankoline-kastspringen waren ze niet onverdienstelijk en mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen. Een geweldige prestatie in dit sterke deelnemersveld.

  Door de samenwerking tussen GV Markelo, Excelsior Goor en DGV Diepenheim konden de deelnemers ieder op hun eigen niveau springen en dat heeft geen windeieren gelegd. Maar liefst 14 keer mochten de groepen jeugd, junioren en senioren tijdens de Overijsselse kampioenschappen het podium beklimmen. Een geweldige prestatie! De deelnemers en trainers kijken met een trots gevoel terug op deze Overijsselse kampioenschappen.

  img_1632
  img_1630

 • +

  SPRINGGROEP SENIOREN OOK SUCCESVOL


  In Urk vonden afgelopen zaterdag, 22 oktober 2016, de groepsspringwedstrijden voor senioren plaats. Ook bij de senioren werd samengewerkt door Gymvereniging Markelo met DGV Diepenheim en GV Excelsior uit Goor. Onder de naam Hof van Twente streden de dames om het Overijssels kampioenschap op diverse onderdelen. Deze samenwerking leverde ook bij de senioren een bijzonder goed resultaat op. Lotte Borghuis en Nathalie Bieshaar kwamen uit voor Gymvereniging Markelo. Zij werden Overijssels Kampioen op het toestel plank-pegasus. Bij het onderdeel tafelspringen mochten zij een zilveren medaille in ontvangst nemen. Op het toestel air track misten ze net het podium en werden 4e.

  Lotte Warmelink kwam voor het team Hof van Twente 7 uit voor Gymvereniging Markelo. Ze behaalden zowel bij het tafelspringen als bij plank-Pegasus een verdiende 3e plaats. Op het onderdeel air track lieten ze zich een zilveren medaille om hangen.
  Kortom geweldige prestaties voor zowel de dames als ook de trainers.

  img_1510

 • +

  SPRINGSUCCES JUNIOREN IN DE MEDAILLES


  Zaterdag 15 oktober 2016 vonden de Provinciale Springwedstrijden Turnen voor junioren plaats in Groenlo. Om de turners zoveel als mogelijk op zijn of haar eigen niveau te laten springen hebben Gymvereniging Markelo, DGV Diepenheim en GV Exelsior hun krachten gebundeld en gezamenlijke teams gemaakt onder de naam ‘Hof van Twente’. Bo Nijenhuis, Jente ten Donkelaar, Kristel Leensen, Renske Groen, Aniek Laarhuis, Hinke Slaghekke, en Meike Huitink kwamen uit voor GV Markelo. De teams wisten onder meer een eerste plaats op het onderdeel Pegasus in de wacht te slepen waardoor zij zich een jaar lang Provinciaal Kampioen mogen noemen. Daarnaast werd er een tweede plek behaald op het onderdeel trampoline tafel als ook bij de airtrack.
  De trainers kijken terug op een succesvolle dag.


Back to Top