Nijntje beweegdiploma

Speciaal voor uw kind(eren): het Nijntje Beweegdiploma

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Binnenkort kan dit bij GV Markelo!

Waarom het nijntje Beweegdiploma?

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.
Zie ook: www.kngu.nl/beweegdiploma.

Bewegen met nijntje en de KNGU

Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma . Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:
Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) 15 lessen (2 – 3,5 jaar op donderdagmorgen, 2-4 jaar op vrijdagmiddag)
Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar) 20 lessen (4 – 6 jaar op vrijdagmiddag)
Hierna ontvangen de kinderen het Beweegdiploma met nijntje erop en krijgen ze een leuke badge.

Hoe haalt uw kind het nijntje Beweegdiploma?

Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt? Geef hem of haar dan op!
We beginnen na de voorjaarsvakantie, vanaf 2 maart.
De lessen voor diploma 1 vinden plaats op donderdagmorgen van 10.00 – 11.00 uur en vrijdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur in Sporthal de Haverkamp; voor diploma 2 kunnen de kinderen op vrijdagmiddag (4 – 6 jarigen) van 13.45 – 14.30 uur terecht.
Op de basisscholen OBS de Zwaluw en De Welp hebben inmiddels introductielessen plaatsgevonden, deze werden door de kinderen met veel enthousiasme ontvangen!

nijntje beweegdiploma banner

Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met gymleidster Monique Scholten per e-mail:
scholten.bauhuis@gmail.com of telefonisch op 06-41130300.

 

Back to Top