Uitslagen Turnen

DEELNAME GV MARKELO AAN FINALE TOESTELTURNEN 5e DIVISIE OVERIJSSEL

Op 8 april hebben de meiden van de turnselectie deelgenomen aan de finale van het toestelturnen 5e divisie Overijssel, district Oost, in Turnhal De Stroekeld te Rijssen.

In de eerste wedstrijd mocht Caitlyn Boelaarts het spits afbijten in de categorie instap. Ondanks de zenuwen wist ze toch een mooie 12e plek in het eindklassement te veroveren. Daarna was het de beurt aan Elin Averesch en Demi Mensink die uitkwamen in de categorie pupil 1. Zij begonnen op het onderdeel balk. Ze turnden beiden een mooie oefening maar door wat kleine foutjes en een val zakten ze ietwat in het klassement. Uiteindelijk wist Demi haar wedstrijdseizoen af te sluiten met een 18e plaats en kwam Elin op de 22e plek terecht.

Julia Kok kwam uit in de categorie jeugd. Zij turnde dit jaar voor het eerst de door haar zelf samengestelde oefeningen. Ze deed het heel netjes en mooi en dit resulteerde in een 5e plaats in het totaalklassement. Een hele knappe prestatie van Julia!

In de laatste wedstrijd waren de senioren Marlon Renes en Ilse Mok aan de beurt. Marlon behaalde de 6e plek op sprong en een 9e plek op brug. Door twee vallen op de balk zakte ze uiteindelijk in het eindklassement. Ilse Mok wist een knappe 4e plaats op het onderdeel brug te bemachtigen en belandde mede daardoor op een 15e plek in het totaalklassement.

Tegelijkertijd kwamen op de andere baan Lieke Tenhagen en Lisa Averesch in actie in de categorie jeugd 1. Op de brug hebben zij allebei een mooie oefening laten zien. Door de zenuwen als gevolg van het optreden in de finale hebben ze helaas op de andere onderdelen wat steekjes laten vallen zodat ze wat zakten in het eindklassement.

Namens GV Markelo bedanken we alle meiden voor hun inzet. Het was sowieso een prestatie op zich dat ze zich wisten te plaatsen voor de finale. Leidsters Mieke, Nathalie en Anouk bedankt voor de begeleiding.
8-4-2017

DEELNAME JENTE AAN FINALE TOESTELTURNEN DAMES 4e DIVISIE OVERIJSSEL

Na haar succesvolle 4e plek bij de plaatsingswedstrijden op 14 januari jl., mocht Jente ten Donkelaar vandaag meedoen aan de finale toestelturnen regio Overijssel. Deze vond plaats in Turnhal “Weusthag” te Hengelo. Jente kwam uit in de categorie junior E.
Ze begon op de brug ongelijk. Met 9,350 punten behaalde ze de 28e plek. Daarna kwam het toestel balk. Bij de loopsprong sisonne maakte ze een kleine wiebel en daarna volgden nog wat foutjes; uiteindelijk resulteerde dit met 8,900 punten in een 32e plek. Gelukkig wist Jente zich te herpakken op het volgende onderdeel vloer, haar favoriet. Ze wilde alles op alles zetten om een goede oefening neer te zetten. En dit lukte, het ging super! Ze behaalde met 10,900 punten de 16e plek. En last but not least: op het onderdeel sprong wist Jente met 11,675 punten zelfs de 4e plek in de wacht te slepen! In het eindklassement werd Jente 27e wat helaas niet genoeg was om zich te plaatsen voor de districtsfinale.

Samenvattend mag Jente zeker terugkijken op een mooi wedstrijdseizoen. Wij als GV Markelo vonden het sowieso een hele prestatie dat zij aan deze finale mee mocht doen!
25-3-2017

TURNWEDSTRIJDEN PLAY-OFF 5e DIVISIE OVERIJSSEL

Na de plaatsingswedstrijden op 4 februari jl. kreeg een aantal van onze turnsters een tweede kans om zich te kwalificeren voor de finale van de 5e divisie Overijssel op 8 april te Rijssen.

Gisterenochtend was Madelief Schipper als eerste aan de beurt in Turnhal “De Stroekeld” te Rijssen. Zij kwam uit in de categorie Instap D2. Het was haar tweede wedstrijd en het ging heel goed met een mooie 14e plek als eindresultaat. Ze wist haar score ten opzichte van de vorige keer met 6 punten te verbeteren. Helaas niet genoeg om door te gaan naar de finale, maar wel weer een ervaring rijker.

’s Middags was het de beurt aan de categorie Jeugd 1 D2. Hierin kwamen Lisa Averesch, Angie Ziggers en Myrthe Hondeveld uit.

Lisa turnde stabiel en behaalde op vloer en balk zelfs een 3e plaats. In de eindklassering kwam ze hiermee op de tweede plek op het erepodium terecht waarmee we haar van harte feliciteren.
Angie opende de wedstrijd mooi met twee fantastische sprongen. Op het onderdeel balk behaalde ze een mooie 7e plaats en op de brug wist ze een knappe 1e plek te bemachtigen. Jammer genoeg liet ze op het onderdeel vloer wat punten liggen waardoor ze zich net niet wist te plaatsen voor de finale.
Myrthe begon net als de andere meiden op het onderdeel sprong. Na twee goede sprongen te hebben laten zien was het tijd voor het onderdeel brug. Met een mooie zolendraai behaalde ze daar de 7e plek. Helaas viel ze tijdens het onderdeel balk twee keer wat haar veel punten heeft gekost. Knap genoeg wist ze zich te herpakken tijdens het onderdeel vloer en eindigde ze uiteindelijk als 34e in het eindklassement.
Alle meiden bedankt voor jullie inzet en Lisa heel veel succes gewenst op 8 april!
18-3-2017

 • +

  PLAATSINGSWEDSTRIJD 5e DIVISIE OOST & D2 OVERIJSSEL


  In turnhal De Stroekeld te Rijssen vonden op 4 februari de plaatsingswedstrijden 5e divisie Oost & D2 Overijssel plaats waaraan de meiden van de turnselectie deelnamen.

  Voor Caitlyn en Madelief was het hun eerste wedstrijd in de categorie Instap. Caitlyn behaalde een 13e plek waarmee zij doorgaat naar de finale op 8 april aanstaande in Rijssen. In de categorie Jeugd 1 D2 was er een 6e plek voor Lieke, een 20e plaats voor Angie; Myrthe werd 28e en Lisa 32e. Lieke wist zich hiermee direct te plaatsen voor de finale.

  Vervolgens komen we bij de categorie Pupil 2. Helaas ging Rixt met haar 26e plek niet door naar de finale, maar hopelijk kan ze dit herstellen op 18 maart tijdens de play-offs. Julia wist zich wel veilig te stellen voor de finale; zij behaalde een 9e plek in de categorie Jeugd 2 G. In de categorie Pupil 1 zijn zowel Demi als Elin door, respectievelijk met een 8e en 5e plek. Ten slotte kwamen er twee meiden uit in de categorie Senior E. Zij wisten zich beiden te plaatsen voor de finale, Marlon met een 7e plek en Ilse met een welverdiende 11e plaats.

  Alle meiden super bedankt voor jullie inzet! En natuurlijk ook een bedankje aan de leidsters Mieke, Nathalie en Anouk, het was een lange dag in de sporthal. Degenen die zich niet meteen geplaatst hebben voor de finale krijgen nog een tweede kans op 18 maart tijdens de play-offs te Rijssen. Alle deelnemers alvast heel veel succes gewenst tijdens de play-offs en de finale!
  4-2-2017

 • +

  JENTE 4e BIJ PLAATSINGSWEDSTRIJDEN


  Jente ten Donkelaar kwam vandaag uit in de leeftijdscategorie junior tijdens de plaatsingswedstrijden 4e divisie Oost & D1 Overijssel in Sporthal IISPA te Almelo.
  De derde wedstrijd begon ze met het zenuwslopende toestel balk. Ze wist hierop een mooie tweede plek te behalen door een stabiele oefening zonder vallen neer te zetten. Het volgende onderdeel vloer, waar ze normaal gesproken het beste in is, verliep ook goed. Ze turnde een mooie oefening die beloond werd met een vierde plaats. Ook op het derde onderdeel behaalde ze een vierde plek. Het laatste toestel, de brug ongelijk, was spannend. Jente liet helaas wat steekjes vallen, maar desalniettemin heeft ze zich toch weten te plaatsen voor de finale en wel met een vierde plek. Super gedaan Jente, van harte gefeliciteerd en alvast veel succes gewenst bij de volgende wedstrijd!
  14-01-2017

 • +

  CLUBKAMPIOENSCHAP TURNEN 2016


  Op zaterdag 2 juli 2016 werd er weer gestreden om de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Gymnastiekvereniging Markelo. In de categorië turnen gingen meerdere deelmeners met medailles naar huis.
  Hier volgen de uitslagen per categorie.

  Recreatie 1
  1. Sophie Boode – 34,4 punten CLUBKAMPIOEN RECREATIE
  2. Myrthe Semmekrot – 33,1 punten
  3. Florine Homan – 32,9 punten
  Marlou Jansen – 32,9 punten
  recreatie 1
  Recreatie 2
  1. Madelief Schippers – 34,4 punten CLUBKAMPIOEN RECREATIE
  2. Danique van Rechteren – 33,3 punten
  3. Elize Leeftink – 32,9 punten
  recreatie 2
  Recreatie 3
  1. Naomi Bruneel – 33,4 punten
  2. Naomi Keppels – 32,8 punten
  3. Lisa Tjoink – 32,5 punten
  recreatie 3
  Selectie 1
  1. Elin Averesch – 34 punten
  2. Demi Mensink – 32,9 punten
  3. Caitlyn Boelaarts – 31,9 punten
  selectie 1
  Selectie 2
  1. Angie Ziggers – 34,2 punten
  2. Rixt Gerritsma – 34,1 punten
  3. Lisa Averesch – 33,2 punten
  selectie 2
  Selectie 3
  1. Tess Reurink – 35,2 punten
  2. Julia Kok – 33,4 punten
  3. Karlien ten Have – 32,8 punten
  selectie 3
  Selectie 4
  1. Jente ten Donkelaar – 35,3 punten CLUB KAMPIOEN SELECTIE
  2. Marlon Renes – 33,6 punten
  3. Lotte Warmelink – 33,5 punten
  selectie 4

  Jente, Madelief en Sophie van harte gefeliciteerd met jullie clubkampioenschap !

  kampioen selectie

  kampioenen recreatie

   

  Ook de andere prijswinnaars van harte proficiat met jullie podiumplaatsen. En natuurlijk willen we alle deelnemers bedanken voor hun inzet, het was weer een feest om naar te kijken.


Back to Top