Uitslagen Acro

 • +

  SPRING IS IN THE AIR STILOHAL ZWOLLE - 21 APRIL 2018

  Op 21 april organiseerde SAZ alweer de vierde editie van “Spring in the Air”. Dit was een recreatieve wedstrijd, speciaal voor jongere teams. In de vorige edities was er vanuit de regio grote belangstelling. Ook dit jaar is de deelname boven verwachting: 120 teams vanuit een groot aantal verenigingen hebben zich aangemeld, waaronder diverse teams uit Markelo.

  Damespaar E jeugd:

  5e plaats Elize Leeftink en Doeke Schorfhaar

  6e plaats Eva Vlek en Femke Kommelt

   

  Damespaar E-Jeugd

  5e plaats Jet Pongers en Lotte Landuwer

  7e plaats Fleur van Zeijts en Nienke Wannink

  Damesgroep E jeugd:

  4e plaats Fabien Rorije, Iris Waanders en Senne Zwierink

  Damespaar E junior:

  7e plaats Mandy Schippers en Isabelle van Dolder

  8e plaats voor Felicity Relker en Caitlyn Boelaarts

  Damesgroep E-Junior

  5e plaats Romee Scholten, Yvon Bronsvoort en Kaelin Slaghuis

  Damespaar E senior:

  1e plaats Demi Scholten en Iris Bruinenberg

  Damesgroep E senior:

  4e plaats Bente Bronsvoort, Lobke de Wilde en Desi Wannink

   

  “Het was een geslaagd toernooi”, volgens Monique Scholten. Alle teams hebben hier de afgelopen weken weer hard voor moeten trainen. En dit was te zien in de oefeningen. Alles liep goed en er werden weinig foutjes gemaakt. Nieuwsgierig naar de volledige uitslagen? Bekijk ze hier

 • +

  ACRO+ GROEP 1e WEDSTRIJD IN SPORTHAL DE STAMPER - VRIEZENVEEN - 31 MAART 2018

  Afgelopen zaterdag mochten de teams van de acro+ groep in actie komen in Vriezenveen. Voor velen was dit de eerst kennismaking met wedstrijden die door de onderlinge verenigingen waren georganiseerd. De leidsters Monique en Demi waren trots op de meiden, want ze deden het toch maar allemaal en er werden ondanks de spanningen mooie resultaten behaald door de e-teams. We kunnen terugkijken op een energieke en geslaagde wedstrijd met enthousiaste deelneemsters!

  Hieronder hebben we de uitslagen van de deelnemend teams op een rijtje gezet:

  Instap duo:
  2e plek voor Juul en Melis
  3e plek voor Lynn en Fien
  4e plek voor Sophie en Anouk
  5e plek voor Isabel en Evi

  Instap trio:
  6e plek voor Tess, Nori en Lisa

  E jeugd duo:
  1e plek voor Jet en Lotte
  2e plek voor Nienke en Fleur

 • +

  4e PLAATSINGSWEDSTRIJD BIJ PENTA WINTERSWIJK - 10 februari 2018

  De laatste plaatsingswedstrijd van de vier, dit keer bij organiserende vereniging Penta in Winterswijk. Hier waren 3 teams van GV Markelo nog in de race voor plaatsing voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen (ONK).

  Femke en Eva mochten deze ochtend als eerste hun oefening laten zien. Net als de vorige keer was alles weer netjes voor elkaar en ging het eigenlijk heel goed. Jammergenoeg was het deelnameveld best sterk en moesten ze genoegen nemen met een 6e plaats.

  In de tweede wedstrijdronde kwam het trio Doeke, Elize en Fleur uit. Gelukkig waren alle dames weer fit na een griepje en konden ze deelnemen met hun dans. De dans werd mooi strak uitgevoerd en alles werd netjes afgewerkt. Jammergenoeg kwamen ze net naast het podium terecht op een 4e plaats, wat helaas niet voldoende was voor een plaatsing op de ONK.

  In wedstrijd 3 was het de beurt aan duo Felicity en Caitlyn. Net als alle andere meiden deden ze hun uiterste best om een mooie oefening neer te zetten. Na de 3e plaatst van de vorige plaatsingswedstrijd, wilden ze zich nu verbeteren. Maar helaas lukte dat net niet en belanden ze op een 5e plaats. Gelukkig hoefden ze zich niet teleurgesteld te voelen, omdat ze zich hiermee toch geplaatst hebben voor het ONK, een prachtige prestatie van deze meiden!

   

  Oost Nederlandse Kampioenschappen E-niveau vind plaats op 17 maart in Wapenveld en de reserveteams zijn:

  Mandy en Isabel 1e reserve

  Desi, Lobke en Bente 1e reserve

  Bekijk hier de volledige uitslagen

   

 • +

  3e PLAATSINGSWEDSTRIJD IN DE EUROSPORTHAL TE DINXPERLO - 3 FEBRUARI 2018

  Op zaterdag 3 februari hebben de acro duo’s van GV Markelo en trio’s in de Eurosporthal te Dinxperlo de 3e plaatsingswedstrijd gehad. En dit was best wel spannend, want de uitkomst van deze wedstrijd samen met de uitslag van de 1e plaatsingswedstrijd op 6 januari in De Stroekeld in Rijssen geeft toegang tot de Oost Nederlandse Kampioenschappen (ONK).

  Als eerste waren Lynn en Nienke aan de beurt in de klassen instap. Wat ging de oefening netjes en zelf hadden ze er een goed gevoel over. Dat gevoel werd beloond met een prachtige 2e podiumplaats. En zoals ze zelf aangaven, ‘deze kleur hadden ze nog niet’…

  lynn-nienke-plaatsingswedstrijd-dinxperlo-gv-markelo

  In de tweede wedstrijdronde was het trio Fabiën, Iris en Senne voor de E-jeugd aan de beurt. Wat hebben de meiden getraind voor deze wedstrijd! Want het viel allemaal niet mee met de heersende griep. Gelukkig stonden ze wel aan de start van de wedstrijd. Deze dames mochten met een nette 5e plaats naar huis en hebben zich niet geplaatst voor de ONK.

  In de klasse E-junior kwamen Romee, Yvon en Kaelin uit. Ook deze dames wilden zich deze wedstrijd bewijzen. Er werd dan ook en zeer strakke dans neergezet. Daar konden de dames zelf en hun clubgenoten trots op zijn. Helaas was het net niet voldoende voor een podiumplaats en werden ze 4e. Ook zij hebben zich hiermee niet kunnen plaatsen voor het ONK.

  Ook Mandy en Isabel kwamen op een 4e plaats terecht met hun oefening. Zij kwamen uit in de klasse E-Junior dames paar. Ook zij zetten een nette routine neer, waarbij alles eigenlijk heel lekker liep. Jammer dat de andere teams maar net ietsje hoger scoorden. Helaas zat er niet voldoende voor een plaatsing voor het ONK.

  Als 1 na laatste van deze wedstrijddag kwamen Lobke, Bente en Desi uit in de klasse trio E-senior. Een mooi trio, die een strakke dans neerzetten. Jammergenoeg kwamen zij ook net buiten de podiumplaatsen terecht op een 4e plek. Een plaatsing voor het ONK zat er helaas niet in.

  Als hekkensluiters van de dag waren Demi en Iris aan de beurt in de klasse damespaar E-Senior. Onze verwachtingen waren hoog, want we hadden tijdens de trainingen gezien dat de dans er goed inzat en ze wilden zich bewijzen na de vorige wedstrijd. Hoe gaaf was het dan om te zien dat ze er allebei vol voor gingen en dat alles gewoon klopte. En wat waren ze blij toen duidelijk werd dat de 1e plaats voor hun was. De blijdschap werd nog groter, toen bekend werd dat ze daarmee ook zichzelf geplaatst hadden voor de ONK, gefeliciteerd dames!

  demi-iris-plaatsingswedstrijd-dinxperlo-gv-markelo

  Op 10 februari zal de 4e plaatsingswedstrijd plaatsvinden in Winterswijk, hier zullen de andere teams hun best gaan doen om zich ook te kunnen plaatsen voor de ONK op 17 maart in Wapenveld. Na deze wedstrijd wordt ook duidelijk of er nog meer teams geplaatst zijn.

   

  Bekijk hier de volledige uitslag van deze wedstrijd

 • +

  SUCCESVOLLE 2e PLAATSINGSWEDSTRIJD VOOR DE ACRO OP 13 JANUARI IN SPORTHAL 'T RIET TE EDE

  Op 13 januari mochten 3 teams uitkomen voor GV Markelo. Deze wedstrijden werden gehouden in Sporthal ’t Riet te Ede. Dat betekende een vroeg dagje voor de deelnemers…

  Als eerst mocht het instap E-duo Eva en Femke starten. Ze hadden goed geoefend en dat was te zien. De oefening zat strak in elkaar en veel elementen waren netjes synchroon. Ze behaalden hiermee de 8e plaats. Met een paar aandachtspuntjes om op verder te trainen, kunnen ze zich voorbereiden op de volgende wedstrijd.

  Hierna kwam het jeugd E-trio, met Doeke, Elize en Fleur uit. Ook dit trio is vanaf november druk aan het trainen geweest om deze routine onder de knie te krijgen. En wat hebben ze het netjes gedaan! Je kon zien dat deze dames al goed op elkaar ingespeeld waren en dit werd beloond met een 6e plaats.

  Als laatste op deze wedstrijddag, kwam het duo van de Junioren E-lijn aan de beurt, Felicity en Caitlyn. Dit duo traint al langer met elkaar en voelen elkaar feilloos aan. Dit was ook te zien in de manier waarop ze alle elementen vloeiend in elkaar over lieten gaan. En wat waren ze blij dat dat ze op het podium mochten plaatsnemen op de 3e plaats. Top prestatie dames!

  Deze dames mogen op 10 februari in Winterswijk opnieuw hun routine laten zien. De dames die op 6 januari hun wedstrijden hebben gehad, zullen op 3 februari in Dinxperlo uitkomen voor GV Markelo. Hiermee kunnen ze zich plaatsen voor de volgende ronde.

  De volledige uitslagen zijn vind je op de KNGU site

 • +

  1e PLAATSINGSWEDSTRIJDEN SPORTHAL DE STROEKELS IN RIJSSEN 6 JANUARI 2018

  Gisteren, zaterdag 6 januari stonden de leden van de Acro-selectie van GV Markelo aan de start van hun eerste plaatsingswedstrijd voor de ONK (Oost-Nederlands Kampioenschap) in Sporthal De Stroekeld. En dat was best wel even schakelen na de fijne kerstvakantie. Maar dat neemt niet weg dat ze ook de afgelopen week ook hard getraind hebben om in tiptop vorm aan deze wedstrijden te kunnen beginnen.

  De ochtend begon goed met het duo Nienke en Lynn, zij behaalden de welverdiende 3e plaats als e-instap duo. Top gedaan dames! Voor de e-jeugd trio kwamen Senne, Fabiën en Iris uit. Ook zij leverden een nette routine af en behaalden daarmee een nette 5e plaats.

  Als eerste in de middag mochten het duo Isabel en Mandy hun oefening laten zien voor de e-junioren duo. Deze strak uitgevoerde routine werd beloond met mooie 3e podiumplaats. Een klasse prestatie! Daarna kwam voor de e-junioren trio Romee, Yvon en Kaelin in actie. Zij behaalden een 6e plaats met hun fraaie routine. De dag werd afgesloten met de senioren. Als e-senioren trio behaalden Bente, Lobke en Desi de derde plek. Knap gedaan dames! En als e-senioren duo haalden Demi en Iris een prima 6e plaats.

  Al deze meiden hebben de volgende plaatsingswedstrijd voor de ONK op 3 februari. En na de resultaten van deze plaatsingswedstrijden zullen de meiden weer verder trainen aan hun routines om de volgende voor de volgende keer te perfectioneren en te stralen.

  Daarnaast zijn er ook nog twee duo’s en een trio die hun eerste plaatsingswedstrijden op 13 januari in Ede hebben. Ook zijn kunnen profiteren tijdens trainingen van de opgedane wedstrijdervaringen. En met de kerstvakantie achter de rug starten vanaf 8 januari weer het normale trainingsschema.

  De volledige uitslag vind je hier

 • +

  CLUBKAMPIOENSCHAPPEN ACRO 2 JUNI 2017

  Op vrijdag 2 juni jl. vonden de Clubkampioenschappen van de afdeling acrogym plaats. Maar liefst 35 meiden en 1 jongen zetten deze middag hun best beentje voor om zich zo goed mogelijk te presenteren voor de jury. Zelfs Fien liet ondanks haar gebroken been toch nog een paar kunstjes zien samen met trainster Monique Scholten!

  De deelnemers kwamen uit in verschillende categorieën. Hieronder volgen de uitslagen:

  GROEP A – RECREATIE ACRO
  1. Anouk Stokreef – 102,5 punten
  2. Isabel Groenouwe – 101 punten
  3. Fleur Baak – 100,5 punten
  3. Lumen Beldman – 100,5 punten
  4. Evi Leunk – 100 punten
  5. Melis Kayalar – 99,5 punten
  5. Mara Dollekamp – 99,5 punten
  6. Nori Wolbers – 99 punten
  7. Kyra Joosten – 96 punten
  8. Britt Mombarg – 92,5 punten

  GROEP B – RECREATIE ACRO
  1. Lotte Landuwer – 108 punten – CLUBKAMPIOEN ACRO RECREATIE
  2. Myrthe Semmekrot – 107,5 punten
  3. Tess Winterman – 102 punten
  4. Juul ten Zende – 100,5 punten
  4. Lynn Overmeen – 100,5 punten
  5. Lisa Roessink – 99 punten
  6. Michelle van Sloten – 95 punten

  INSTAP SELECTIE
  1. Sanne Kempers en Eva Vlek – 23,8 punten
  2. Elize Leeftink en Doeke Schorfhaar – 22,5 punten

  E-JUNIOREN SELECTIE
  1. Fabien Rorije en Iris Waanders – 23,2 punten
  2. Felicity Relker en Caitlyn Boelaarts – 22,9 punten
  3. Fleur van Zeijst en Nienke Wannink – 22,7 punten
  4. Senne Zwierink en Kaelin Slaghuis – 19,5 punten
  5. Femke Kömmelt en Anna Beuving – 18,3 punten

  E-SENIOREN SELECTIE
  1. Demi Scholten en Iris Bruinenberg – 25,3 punten – CLUBKAMPIOEN ACRO SELECTIE
  2. Lobke de Wilde, Bente Bronsvoort en Desi Wannink – 24,3 punten

  Alle deelnemers hebben het super gedaan, het was een zeer geslaagde middag!

 • +

  MEDAILLEREGEN VOOR ACRO GV MARKELO 15 APRIL 2017

  Op zaterdag 15 april werden door Sportacrobatiek Zwolle de wedstrijden Spring In The Air 2017 georganiseerd in de Stilohal te Zwolle.

  De meiden gingen al vroeg op pad en zeker niet onverdienstelijk! Zo wisten Senne Zwierink en Kaelin Slaghuis ’s ochtends meteen al beslag te leggen op de derde plek in hun categorie E-junior paren groep A. Elize Leeftink en Doeke Schorfhaar beten het spits af in hun categorie E-instap paren groep D. Zij lieten iedereen versteld staan door de eerste plek op het podium in de wacht te slepen. Nog van harte gefeliciteerd hiermee!
  Later in de middag was het de beurt aan Demi Scholten en Iris Bruinenberg. Zij kwamen uit in de categorie E-senior paren. Voor Iris de eerste keer dat ze aan een acrowedstrijd meedeed. Ondanks dat behaalden ze de 1e plaats, iets waar ze zeker trots op mogen zijn.

  Ook de andere meiden Sanne, Eva, Fabien, Iris, Felicity, Caitlyn, Fleur, Nienke, Lobke, Bente en Desi hebben topprestaties neergezet onder leiding van Monique Scholten en Demi. Meiden we zijn trots op jullie! Namens GV Markelo willen we iedereen bedanken voor hun inzet!

 • +

  ACRO IN DE PRIJZEN OP LENTETOERNOOI IN VRIEZENVEEN 18 MAART 2017

  Op zaterdag 18 maart organiseerde Gymvereniging KEV Vriezenveen een lentetoernooi voor de afdeling acro in onze regio. Uiteraard waren onze acroleden hier ook van de partij. De meiden hebben het fantastisch gedaan; er zijn veel podiumplekken behaald.
  De ochtend startte met de categorie E-senioren. Hierbij wist het trio Lobke, Bente en Desi de eerste prijs in de wacht te slepen met een puntentotaal van 30,6.
  ’s Middags was de categorie E-instap paren aan de beurt. Vanwege het grote aantal deelnemers in deze groep waren hier vier podiumplekken te verdelen. Doeke en Elize behaalden de 4e plek met 28,6 punten en Sanne en Eva wisten zelfs beslag te leggen op de 3e plek met maar liefst 29,2 punten.
  Ten slotte mochten de deelnemers in de categorie E-junioren hun kunsten vertonen. Ook hier was sprake van een groot deelnemersveld. Complimenten aan Fleur en Nienke (de jongste deelnemer van net 6 jaar) die de 3e plek wisten te behalen met 29,2 punten! Een 5e plek was weggelegd voor Felicity en Caitlyn met 28,4 punten. Vervolgens een 7e plek voor Femke en Anna (27,9 punten), de 8e plek voor Fabiën en Iris (27,6 punten) en een 13e plek voor Senne en Kaylin (25,2 punten).
  Meiden allemaal bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd met jullie prijzen!
  De foto’s staan in het fotoalbum.

 • +

  OVERIJSSELS KAMPIOENSCHAP D/E NIVEAU 20 FEBRUARI 2016

  Op 20 februari 2016 vonden in Rijssen de Overijsselse Kampioenschappen voor de Acrobatische Gymnastiek plaats. Twee duo’s van GV Markelo hadden zich hiervoor geplaatst. Elke en Fleur deden mee bij de damesparen E-senioren en Felicity en Caitlyn bij de E-junioren. Het was sowieso al een knappe prestatie dat zij zich voor deze wedstrijd wisten te plaatsen. Inmiddels zijn de definitieve uitslagen bekend. Fleur en Elke zijn met 24,25 punten op een 18e plek geëindigd. Felicity en Caitlyn behaalden met 20,70 punten de 11e plaats in hun categorie. Zij hebben zich hiermee helaas niet geplaatst voor de districtskampioenschappen, maar wel een mooie oefening laten zien. Dames bedankt!

   

  2016-01-30 acro Hasselt 2016-01-30 acro Hasselt 4

 • +

  PRIMA RESULTATEN 2e PLAATSINGSWEDSTRIJD 30 JANUARI 2016


  Maar liefst 3 plekken op het erepodium

  De tweede plaatsingswedstrijd voor de acro vond vandaag plaats in Hasselt. De dames van GV Markelo hebben goed gepresteerd. In de categorie damesparen E-instap veroverden Desi en Milou de eerste plek. Eva, Fabiën en Senne behaalden de tweede plek in dezelfde categorie bij de damesgroepen. En Anna, Daniek en Evelyn wisten voor de tweede keer op rij beslag te leggen op de eerste plaats!
  Bij de damesparen E-senior was de 8e plek voor Elke en Fleur. En in de categorie E-junior was de 5e plek weggelegd voor Caitlyn en Felicity, daarmee gaan ze door naar de finale. De 7e plek voor Demi en Kaelin. Ten slotte behaalden Isabelle, Mandy en Zoë de 5e plek bij de damesgroepen E-junior.
  Via de website http://www.kngu.nl/wedstrijden-en-uitslagen wordt deze week bekend gemaakt welke teams doorstromen naar het Overijssels Kampioenschap op 20 februari 2016 te Rijssen. Ook de exacte punten staan hierop vermeld.
  Dames bedankt voor jullie geweldige inzet en succes gewenst bij de volgende wedstrijden!
  30-1-2016

  2016-01-30 acro Hasselt 2016-01-30 acro Hasselt 4 2016-01-30 acro Hasselt 2

 • +

  UITSLAGEN BEKEND PLAATSINGSWEDSTRIJDEN ACRO GV MARKELO, 9 JANUARI 2016


  1e plek voor Anna, Daniek en Evelyn

  Op zaterdag 9 januari 2016 vond de eerste plaatsingswedstrijd van de acrogym plaats. Al vroeg in de ochtend reisden de turnsters af richting Steenwijk.
  In de categorie E-senior wisten Elke Bakhuis en Fleur van Zeijts beslag te leggen op een verdienstelijke 8e plek.
  In de categorie E-junior waren twee duo’s van GV Markelo vertegenwoordigd. Caitlyn Boelaarts en Felicity Relker veroverden de 7e plek en met een minimaal verschil van 5/100 punt kwamen Demi Fokkink en Kaelin Slaghuis op de 8e plaats terecht. Daarnaast kwam er in deze categorie een trio uit, te weten Isabelle den Dolder, Mandy Schippers en Zoë van der Veer, zij eindigden op een mooie 5e plek.
  In de categorie E-instap behaalde het duo Desi Wannink en Milou Jansen een 11e plek. Grote successen waren er in deze categorie voor de trio’s die voor GV Markelo uitkwamen. Eva Vlek, Fabiën Rorije en Senne Zwierink wisten als derde te eindigen en de dames Anna Beuving, Daniek Schreurs en Evelyn Bakker veroverden de eerste plek op het podium.
  Van harte gefeliciteerd hiermee. Daarnaast natuurlijk alle acrosters bedankt voor jullie inzet en enthousiasme en op naar de volgende plaatsingswedstrijden die op zaterdag 30 januari in Hasselt plaatsvinden.Klik hier voor de volledige uitslagen of kijk op oost.kngu.nl bij ‘uitslagen’

  IMG-20160109-WA0010 IMG-20160110-WA0005 IMG-20160110-WA0009


Back to Top