Nieuws

Eieractie Gymvereniging 2019

eieractie-pasen-gv-markeloGymvereniging Markelo zal de komende twee weken eieren gaan verkopen voor de vereniging. Deze eieractie die ook voorgaande jaren werd gehouden is bedoeld om de kas van de vereniging te spekken en de contributie op een acceptabel niveau te houden. De doosjes kosten € 2,50 per stuk (á 10 stuks) en 3 doosjes voor € 7,00. Mocht er niemand bij u zijn geweest en wilt u toch iets bestellen, stuur dan een mail aan de Gymvereniging Markelo (acties@gvmarkelo.nl) met uw naam en telefoonnummer zodat zij contact met u kunnen opnemen.


NIEUWE JURYLEDEN VOOR ACROWEDSTRIJDEN

Op 5 januari 2019 mochten Monique Slaghuis  Marjolein Welmer, Michelle Overmeen hun diploma als acro-jurylid D & E-Niveau in ontvangst nemen. Na 3 bijeenkomsten op 1, 8 en 22 december in Rijssen, mochten ze vandaag om 19.00 in de Haverkamp komen jureren op technisch en artistiek gebied.

Dankzij de inzet van deze dames is het voor onze acroleden van GV Markelo weer mogelijk om deel te nemen aan KNGU wedstrijden zonder extreme boetes voor onze vereniging. Om ook in de toekomst onze deelname aan KNGU wedstrijden te kunnen garanderen is het belangrijk om deze 3 fantastische dames in de toekomst te ondersteunen met aanwas van nieuwe officiële juryleden.

Ondersteun de sport van je kind en volg de jurycursus D & E-Niveau. Iedereen kan dit leren ook met geen acro/gymnastiek achtergrond. Je doet ons heel veel plezier als je dit wilt doen en er zijn geen kosten aan verbonden om dit te volgen. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met ons bestuur.


OPBRENGST SPECULAASACTIE 2018

speculaas-actie-gv-markeloDe leden van de Gymnastiekvereniging Markelo hebben met de jaarlijkse speculaas-actie dit jaar 1015 pakketten verkocht. Dit is voor de vereniging een welkome aanvulling om de kas te spekken. We willen buren familie kennissen van onze leden dan ook bedanken voor het steunen van onze vereniging.

De pakketten met gevuld speculaas, grote speculaas en brok speculaas zijn in bestelling genomen en zullen vanaf vrijdagavond 16 november zo snel mogelijk door onze leden bezorgd worden.


SPECULAASACTIE VAN START

speculaas-actie-gv-markeloGymvereniging Markelo zal de komende twee weken speculaaspakketten gaan verkopen voor de vereniging. Deze speculaasactie die ook voorgaande jaren werd gehouden is bedoeld om de kas van de vereniging te spekken en de contributie op een acceptabel niveau te houden. Een pakket bestaat uit 1 pak gevuld speculaas, 1 pak speculaasjes en 1 pak brok speculaas. De pakketten kosten vijf euro waarvan twee euro voor de clubkas is. Mocht er niemand bij u zijn geweest en wilt u toch iets bestellen, stuur dan een mail (acties@gvmarkelo.nl) aan de Gymvereniging Markelo met uw naam en telefoonnummer zodat zij contact met u kunnen opnemen.


30-40+ GROEP WEES JEZELF

We starten vrijdag 7 september met een nieuwe groep van 30-40+ Met het motto wees jezelf!!  Om gezellig als groep te bewegen. Denk hierbij aan conditie borst- buik- bil armspieren. Ook zal er af en toe een jazz les tussen zitten. Een keer een spel kortom veel variatie.

Lestijden van 18.30 tot 19.30. Opgeven niet nodig, kom gerust eens kijken of het wat voor je is.


KAMPWEEKEND 2018!

Het is weer zover, op 12, 13 en 14 oktober is het jaarlijkse, grandioze kampweekend van GV Markelo! Het is bestemd voor alle leden van 7 jaar en ouder. Dit jaar zullen wij verblijven bij camping de Bovenberg te Markelo.

Het thema van dit jaar is: Ter land, ter zee & in de lucht!  Het programma blijft nog een verrassing, maar net als vorig jaar is er weer een Bonte Avond! Dus bereid je voor op een sportief en gezellig weekend! Het is de bedoeling dat we op vrijdag 12 oktober om 18.00 uur vertrekken (met een volle maag) met de fiets vanaf sporthal de Haverkamp. Op zondag 14 oktober komen we ongeveer 15.30 uur terug bij Herberg ‘de Pot’ te Markelo, waar jullie opgehaald kunnen worden.

Geef je nu op via onderstaand formulier!

Aanmeldingsbrief-gymkamp-2018


Nijntje beweegdiploma’s uitgereikt

nijntje-beweegdiploma-gv-markelo-01Op zaterdag 7 juli was het zover, diploma-regen voor het Nijntje Beweegdiploma. Het Nijntje Beweegdiploma is dé basis voor elke sport. Het plezier ervaren in bewegen staat voorop en geeft de beste garantie voor een actieve levensstijl. De jongens en meisjes deden allemaal flink hun best, om te laten zien wat ze allemaal geleerd hebben.

Zoals rollen over de grond, springen op twee voeten vooruit, rollen en stoppen van een bal, voorover duikelen over een stang, klauteren om en door een klimrek en springen in een trampoline. En weet je wat? Ze kunnen het natuurlijk allemaal! Daarom werd onder het toeziend oog van de ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en alle andere belangstellenden de welverdiende diploma’s uitgereikt. Met speciale dank aan Prins Boek-en kantoorvakhandel voor de Nijntje materiaal/aankleding voor de diploma uitreiking.

Foto’s van het Nijntje Beweegdiploma vind je hier


Zomervakantie 2018

gv-markelo-vakantie-2018De zomervakantie staat weer voor de deur! Alle reguliere lessen zijn afgelopen week geweest en het seizoen werd afgesloten met wedstrijden in Sporthal de Haverkamp. Wij wensen jullie allemaal een hele fijne, zonnige maar ook sportieve vakantie toe. Tot in de week van 3 september!


Vriendenweek
vriendenweek 2018

12 t/m 16 maart 2018 Vriendenweek bij GV Markelo, kom ook en doe gratis met onze lessen mee! Bewegen is

gezond en leuk! Maak kennis met bijvoorbeeld turnen, springen, acro of freerunning. Kom vrijblijvend meedoen! Broertjes en/of zusjes zij ook van harte welkom. Doe jij ook mee?

Sporthal de Haverkamp
Stationsstraat 30
7475 AM  Markelo

(vergeet je sportkleding niet…)

WELKE LESSEN VIND JIJ LEUK?

Maandag:
16.00-17.00 Turnen (6-7 jaar)
17.00-18.00 Turnen (7-8 jaar)
18.00-19.00 Turnen (9+)
18.00-19.30 Springgroep (9+)

Woensdag:
18.00-19.00 Freerunning (8+)

Donderdag:
10.00-11.00 Ouder & Kind (1,5-4 jaar)

Vrijdag:
13.45-14.30 Kleutergym (4-6 jaar)
14.30-15.15  Ouder & Kind (1,5-4 jaar)
15.30-16.30 Acro recreatie (5+)
15.30-16.30 Jazz (4-7 jaar)
16.30-17.30 Jazz (8-12 jaar)

Heb je vragen, mail dan naar:
info@gvmarkelo.nl


Eieractie 2018 gaat van start

eieractie-gv-markelo-2018De leden van Gymvereniging Markelo zullen de komende drie weken vanaf 19 februari eieren gaan verkopen. Deze eieractie, die ook voorgaande jaren werd gehouden is bedoeld om de kas van de vereniging te spekken en de contributie op een acceptabel niveau te houden. De doosjes kosten € 2,50 per stuk (á 10 stuks) en 3 doosjes voor € 7,00. Mocht er niemand bij u zijn geweest en wilt u toch iets bestellen, stuur dan een mail aan de Gymvereniging Markelo (acties@gvmarkelo.nl) met uw naam en telefoonnummer zodat zij contact met u kunnen opnemen.


Uitvoering – een spetterend spektakel!

uitvoering-2017-gymnastiek-vereniging-gv-markelo-MVDK-20171118-9040Eens per jaar geeft onze Gymnastiekvereniging Markelo al hun leden een podium om te laten zien wat ze allemaal kunnen. Speciaal dit jaar werd er groots uitgepakt, omdat onze vereniging dit jaar 70 jaar bestaat. Een platina jubileum en daar zijn we ontzettend trots op! Sporthal de Haverkamp was omgebouwd tot een sport arena waar door een mooie licht en geluidsshow de optredens van de leden geweldig tot hun recht kwamen.

Met het thema van dit jaar ‘Terug in de Tijd’ kwamen we via de oertijd, ridders en prinsessen, draken, hippies, Grease, zelfs in de toekomst terecht. Voor deelnemers is het prachtig om voor de overvolle tribunes te mogen optreden. En met een klein beetje gezonde spanning zette iedereen zijn of haar beste beentje voor.

Marjolein Welmer nam ons mee in de wervelende optredens van de Nijntje gym, aangepast sporten, arco, jazz en turnen. Dit jaar kwam Jeugdcircus Caroly uit Goor met een speciaal optreden van hun acrobatische kunsten op eenwielers. En naast het in het zonnetje zetten van de clubkampioenen, werd er even stilgestaan bij afscheid van Ellen Wolterink. Zij heeft jaren voor ons de Jazzgroepen begeleid en draagt nu het stokje over aan Jessica Berendsen.

We willen nogmaals onze sponsoren en vrijwilligers bedanken voor jullie bijdrage. Zonder jullie was deze avond niet mogelijk! Het is fijn om te merken dat jullie onze vereniging een warm hart toedragen.

Niet minder belangrijk zijn onze leden, zij zijn zeer actief geweest in Markelo voor de Speculaas-actie. Er zijn maar liefst 1160 speculaas pakketten verkocht! De winnaars van de meest verkochte zijn: 1e Michelle van Sloten, 83 stuks 2e Lars Meutstege, 68 stuks en 3e Isabelle Grave, 50 stuks. Zij werden allemaal beloond met een kleine attentie.

Wil je nog even nagenieten van de uitvoering? In ons fotoalbum vind je een impressie van deze spetterende avond. Voor alle gemaakte foto’s kijk je hier.


Jubileum-uitvoering GV Markelo op 18 november

gv-markelo-uitvoering-2017-DSC5766De jaarlijkse uitvoering is dit jaar wel heel speciaal, want onze vereniging bestaat 70 jaar! En daar mogen we met z’n allen best trots op zijn. Op 18 november starten we met ons programma om 19.00 uur bij Sporthal de Haverkamp, met dit jaar als thema toepasselijk: ‘Terug in de tijd’. Samen met de vele vrijwilligers en leden maken we er een sprankelende avond van. Uiteraard is er weer een verloting met zeer mooie prijzen, waaronder een weekendje weg, een etentje en diverse waardebonnen van de Markelose middenstand.

Ook kunnen we ons verheugen op een prachtige verrassingsact die zeker in de smaak zal vallen. Dus kom zeker kijken! De entree voor kinderen tot en met 12 jaar  bedraagt € 2,50, vanaf 13 jaar kost de entree € 5,00. Heb je meegedaan met de speculaas-actie? Op deze avond wordt de verkoop bekend gemaakt en wie de meeste pakketten verkocht heeft. De speculaas-actie kan nog tot 17 ingeleverd worden bij de leiding.


Inleveren speculaasactie in de week van 13 tot 17 november

speculaas-actie-gvm-gymvereniging-markeloVan 13 tot 17 november worden de lijsten weer ingezameld en kunnen we gaan bestellen. Dus ga nog even langs bij je buren, vrienden, familie en collega’s! Op 21 november is de bestelling af te halen bij de Haverkamp (tegenover de ingang van de grote zaal). Nogmaals bedankt voor jullie inzet. Wil je weten hoeveel pakketten er verkocht zijn en wie de meeste pakketten verkocht heeft?

Kom dan naar de uitvoering op 18 november… 


Feest! De eerste Nijntje beweegdiploma’s uitgereikt bij GV Markelo…

gym-vereniging-markelo-nijntje-diploma_0008Vanochtend was het zover. Alle peuters en kleuters lieten samen met hun moeder, vader of oma zien wat ze de afgelopen weken allemaal geleerd hebben voor het Nijntje Beweegdiploma. Fantastisch dat de tribune in de Sporthal de Haverkamp druk bezet was met toeschouwers! Vol enthousiasme werd het beste beentje voor gezet. Monique Scholten van onze Gymvereniging Markelo heeft weer eens laten zien hoe belangrijk en leuk het is om ook voor deze doelgroep gym activiteiten te ontplooien.

Kinderen ontwikkelen zich op hun eigen manier in verschillend tempo, ieder kind wordt positief uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen. En dit is best belangrijk, want tussen de 2 en 6 jaar gebeurt er veel in die kleine hersentjes. Met name op motorisch gebied. Een goed fundament is belangrijk en van sterke invloed op de fysieke maar ook zeker gesteldheid. Bewegen is gezond en met ‘Bewegen met Nijntje’ zijn we goed bezig.

Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma . Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:

 • Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) 15 lessen (2 – 3,5 jaar op donderdagmorgen, 2-4 jaar op vrijdagmiddag)
 • Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar) 20 lessen (4 – 6 jaar op vrijdagmiddag)

Nadat de kinderen hebben bewezen de oefeningen goed onder de knie te hebben, ontvangen zij het Beweegdiploma met Nijntje erop, een beweegboek en een leuke badge voor op het gymshirt.

Ook starten met Nijntje?

Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met gymleidster Monique Scholten per e-mail:
scholten.bauhuis@gmail.com of telefonisch op 06-41130300.


GV Markelo neemt deel aan de Hofpas

hofpas-gv-markeloJullie steunen toch ook GV Markelo met je hofpas.
De Hofpas is een combinatie van een spaar- en cadeaukaart. Je kunt dan sparen voor je vereniging. Bij aankoop van producten bij deelnemende bedrijven spaar je punten, deze staan gelijk aan geld.

Hoe werkt het?

Als je een product koopt bij aangesloten ondernemers spaar je van elke euro
1 punt op je Hofpas. Deze punten kun je verzilveren bij aangesloten ondernemers.
1 hofpunt heeft een waarde van 1 eurocent.

Bij je registratie van je Hofpas moet je een vereniging aanklikken. Daardoor ondersteun je je favoriete vereniging. Je vereniging ontvangt dan automatisch 25% van de aankoop van jouw punten.

Wij hopen dat je GV Markelo steunt.
Voor meer informatie of je Hofpas registreren, kijk dan op www.hofpas.nl.

Alvast bedankt voor jullie support!


 • +

  Kampweekend 2017


  Het fantastische kampweekend van GVM staat weer voor de deur, met dit jaar als thema “Reis om de wereld”. Het zal plaats vinden in het weekend van 20-21-22 oktober.
  Heb je zin om samen met ons weer een geweldig weekend te beleven met onder andere een bonte avond en spooktocht geef je dan snel op door middel van het aanmeldingsformulier (klik hier).
  Let op aanmelden kan tot 13 oktober!

 • +

  GV MARKELO DOET MEE AAN DE RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE EN DAAR HEBBEN WIJ JOUW HULP VOOR NODIG!


  Ben je 12 jaar of ouder en klant van Rabobank Noord en West Twente? Dan rekenen wij op jouw steun. Geef jouw stem via www.rabobank.nl/lokale-bank/noord-en-west-twente/rabobank-clubkas-campagne/.! Elke stem is namelijk geld waard.

  Hoe werkt het?

  • Rabobank Noord en West Twente stelt een totaalbedrag van € 175.000 beschikbaar in haar regio.
  • Klanten verdelen het geld onder de deelnemende verenigingen d.m.v. het uitbrengen van stemmen via een online stemtool.
  • Klanten ontvangen per post of e-mail een unieke code waarmee ze kunnen stemmen.
  Iedere klant van 12 jaar en ouder krijgt 3 stemmen, waarvan maximaal 2 op dezelfde club uitgebracht mogen worden.
  • Je kunt stemmen in de periode vanaf 2 mei t/m 22 mei 2017.
  • Stemmen kan via de volgende link: www.mijnbankenik.nl/nwt/clubkascampagne.
  • Lukt het niet om online te stemmen dan kun je ook met je stempas naar een kantoor van de Rabobank gaan waar ze je graag verder willen
  helpen.
  • Heb je in de eerste week van mei geen stemcode ontvangen, doe dan navraag bij jouw Rabobank, misschien is er een oud e-mailadres van jou bij
  hen in gebruik.
  • Verenigingen ontvangen hun bijdrage vanuit de Rabobank.

  Bestedingsdoel GV Markelo:

  In 2017 vieren we ons 70-jarig jubileum! Dit willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom willen we een extra feestelijke uitvoering in november organiseren. We willen een BN’er uitnodigen voor een onvergetelijke turnact en/of clinic.
  Daarnaast is er dringend behoefte aan een nieuwe geluidsinstallatie. Ook een mooi bestedingsdoel voor de opbrengst van de Rabo Clubkas Campagne.

  Iedereen bij voorbaat heel hartelijk bedankt voor jullie stem!

 • +

  ALGEMENE LEDENVERGADERING GV MARKELO


  Op 13 april werd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van GV Markelo gehouden. Tijdens deze bijeenkomst bij De Haverkamp werden ook de jubilarissen van 2017 gehuldigd. Dat waren Johanna Berendsen, maar liefst 60 jaar lid (al sinds haar 7e jaar) en Alberdien Lonink die inmiddels 25 jaar lid is van onze vereniging. De dames werden in het zonnetje gezet en kregen een bloemetje overhandigd alsmede een erespeld van de KNGU.

  Daarna werd verslag gedaan van de georganiseerde activiteiten in 2016, de clubkampioenen werden benoemd en het financiële verslag en de begroting werden doorgenomen.

  Vervolgens werd afscheid genomen van bestuurslid Bart Schreurs. Vele jaren was hij actief als bestuurder waarbij hij altijd van vele markten thuis was. Zo was hij onder meer voorzitter van de activiteitencommissie en kende de website weinig geheimen voor hem. Bij GV Markelo is de taak van voorzitter nog steeds vacant, Bart nam vele malen de taken op zich die bij deze functie horen. Uit handen van penningmeester Carolien Bruinenberg ontving Bart een dinerbon en een bierpakketje voor zijn jarenlange inzet. Bijna 10 jaar maakte hij deel uit van het bestuur. Zij gaan hem zeker missen; gelukkig heeft Bart toegezegd dat men nog altijd een beroep op hem mag doen.


  13-4-2017

 • +

  RESULTAAT EIERACTIE GV MARKELO


  De leden van GV Markelo hebben de afgelopen weken flink hun best gedaan om huis aan huis eieren te verkopen. Door de extra inkomsten hiervan kan de vereniging de contributie op een acceptabel niveau houden.

  Dit jaar zijn er gezamenlijk maar liefst 908 doosjes verkocht! Een super resultaat, wij zijn trots op onze toppers van leden die zich hiervoor ingespannen hebben. En natuurlijk alle kopers ook hartelijk dank voor uw steun aan GV Markelo.

  Er zijn drie leden die we even extra in het zonnetje willen zetten. Zij hebben namelijk de meeste doosjes verkocht en hebben hiervoor een attentie ontvangen.

  1. Caitlyn Boelaarts met 55 doosjes
  2. Felicity Relker met 31 doosjes
  3. Sanne Kempers met 27 doosjes

  Nogmaals alle leden hartelijk bedankt voor jullie inzet!
  6-4-2017


 • +

  NIEUWE BESTUURSLEDEN GEZOCHT!


  GV Markelo heeft een bestuur dat ervoor probeert te zorgen dat de vereniging gezond blijft zodat alle leden lekker kunnen blijven sporten in een gezellige, gemoedelijke sfeer.
  Hierbij doen wij een oproep aan alle actieve en betrokken ouders (zowel vaders als moeders zijn welkom) om hun steentje hieraan bij te dragen. Wij zijn namelijk dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden!

  Zo zoeken wij mensen die mee willen helpen om onze acties (eieractie en speculaasactie) succesvol te laten verlopen. Daarnaast zoeken wij versterking op het gebied van PR. Iemand die het leuk vindt om stukjes te schrijven en deze te publiceren op onze website, persberichten op te stellen en de Facebookpagina te onderhouden. Ook zijn wij op zoek naar iemand met een financieel/administratieve achtergrond die op termijn het penningmeesterschap over wil nemen.

  Zoals je uit bovenstaande op kunt maken is er voor iedereen wel iets te doen binnen onze vereniging. Ook bij de organisatie van evenementen kunnen we altijd mensen gebruiken. Dus ben je geïnteresseerd? Twijfel dan niet en stuur een mail naar secretariaat@gvmarkelo.nl We kunnen dan je eventuele vragen beantwoorden en natuurlijk kun je een keer vrijblijvend meedraaien met een bestuursvergadering om te kijken of het wat voor je is.
  5-4-2017

 • +

  UITNODIGING LEDENVERGADERING GYMNASTIEKVERENIGING MARKELO


  Aan de leden van 16 jaar en ouder en aan de ouders/verzorgers van leden beneden de 16 jaar

  Markelo, 4 april 2017

  Hierbij nodigen wij u uit voor de algemene ledenvergadering van Gymnastiekvereniging ‘Markelo’, welke gehouden wordt op:

  13 april 2017 om 20.00 uur bij ‘De Haverkamp’.

  AGENDA
  1. OPENING
  2. HULDIGING JUBILARISSEN
  3. NOTULEN LEDENVERGADERING 30 mei 2016*
  4. MEDEDELINGEN
  5. JAARVERSLAG 2016
  6. JAARVERSLAG 2016 JEUGDACTIVITEITENCOMMISSIE
  7. FINANCIEEL OVERZICHT 2016
  8. VERSLAG KASCOMMISSIE, VASTSTELLING JAARREKENING 2016* EN
  BENOEMING KASCOMMISSIE 2017
  9. VASTSTELLING BEGROTING 2017 EN CONTRIBUTIE
  10. BESTUURSVERKIEZING
  a) Aftredend en niet herkiesbaar: Bart Schreurs
  b) Aftredend en wel herkiesbaar: –
  c) Vacature ‘Voorzitter’
  11. ACTIECOMMISSIELEDEN
  12. WERKPLAN 2017
  13. DATA UITVOERING BEPALEN
  14. RABOBANK (WELK DOEL)
  15. RONDVRAAG
  16. SLUITING

  Met vriendelijke groet,
  Gymnastiekvereniging Markelo

  Het bestuur

  *De notulen en de jaarstukken liggen een kwartier voor aanvang van de vergadering ter inzage.

 • +

  WIJZIGING LESTIJDEN NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA / EXTRA UUR OUDER-KINDGYM


  Begin maart hebben we bij GV Markelo de officiële aftrap gegeven voor het nijntje Beweegdiploma. Waarom? In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.
  Zie ook: www.kngu.nl/beweegdiploma.

  Inmiddels zijn de lesuren enigszins aangepast en is er een extra uur ouder-kindgym toegevoegd.

  De indeling is nu als volgt:

  Ouder-kindgym (1,5 – 4 jaar) donderdagmorgen 10.00 – 11.00 uur (nijntje Beweegdiploma 1)
  Ouder-kindgym (1,5 – 4 jaar) vrijdagmiddag 14.30 – 15.30 uur (nijntje Beweegdiploma 1)

  Kleutergym (4 – 6 jaar) vrijdagmiddag 13.45 – 14.30 uur (nijntje Beweegdiploma 2)

  Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met gymleidster Monique Scholten per e-mail: scholten.bauhuis@gmail.com of telefonisch op 06-41130300.
  1-4-2017

 • +

  GEEF JE WEER OP VOOR DE PAASACTIVITEIT  Ook dit jaar organiseert de activiteitencommissie voor jullie weer een geweldige Paasmiddag op zaterdag 15 april. Net als vorig jaar mag je ook weer een vriendje of vriendinnetje meenemen die geen lid is van de vereniging. Wil jij ook weer gezellig meedoen, geef je dan snel op via het onderstaande opgave briefje of het briefje dat je gekregen hebt in de les.
  Klik hier voor het opgave briefje
  Tot snel allemaal!

  Groetjes,
  De activiteitencommissie

 • +

  JAARLIJKSE EIERACTIE

  Vanaf 13 maart kunnen de leden van onze gymvereniging bij u komen om eieren te verkopen. Mocht er niemand bij u langs geweest zijn, maar wilt u toch eieren kopen, stuur dan een mailtje naar acties@gvmarkelo.nl.
  17-3-2017

 • +

  HET NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA

  Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Binnenkort kan dit echter bij onze vereniging.

  Waarom het nijntje Beweegdiploma?
  In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand.
  Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.
  Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling. Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar
  spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma.

  Houd onze website en Facebookpagina in de gaten; binnenkort zullen wij u nader informeren over locatie, tijden en kosten. Voor meer algemene informatie kunt u terecht op: www.kngu.nl/beweegdiploma.
  17-1-2017

 • +

  INTRODUCTIELES AANGEPAST SPORTEN VOOR 30-PLUSSERS

  Op donderdag 23 maart aanstaande van 18.00 tot 19.00 uur organiseren wij een introductieles aangepast sporten voor 30-plussers. Deze vindt plaats in sporthal De Haverkamp te Markelo. De toegang is uiteraard gratis.

  Veel mensen met een beperking willen graag sporten, maar drempelvrees en het onbekend zijn met de mogelijkheden om aangepast te sporten spelen hierbij een grote rol. Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve visuele of chronische aandoening. Bij sporten hoef je niet meteen te denken in termen van winnen of verliezen, van competitie, records en medailles. Maar juist aan begrippen als plezier, gezelligheid, samenhang, inspanning en ontspanning. Sport is zeker ook voor mensen met een beperking een middel om grenzen te verleggen. Om uitdagingen aan te gaan, zelfstandigheid te bereiken en het zelfvertrouwen te vergroten.

  In samenwerking met de gemeente Hof van Twente en buurtsportcoach Ilke van Schooten heeft GV Markelo het aangepast sporten voor kinderen/jongeren als vast onderdeel opgenomen in haar lesprogramma vanaf maart 2016. Deze groep, variërend in leeftijd van 8 tot 25 jaar, sport onder leiding van turntrainster Lara Hofman iedere donderdag van 17.00 tot 18.00 uur. Vanaf het begin was het aangepast sporten een groot succes. De deelnemers zijn allemaal erg enthousiast, het plezier spat ervan af. Ze kijken al dagen van tevoren uit naar de volgende les. Behalve de beweging die ze krijgen is ook het sociale aspect belangrijk, ze maken op deze manier makkelijk nieuwe vrienden. Markelo is overigens de enige gemeente binnen de Hof van Twente waar deze tak van sport gegeven wordt.

  Om aan de vraag van een aantal ietwat oudere jongeren tegemoet te komen, willen wij graag een extra uur toevoegen aan het aangepast sporten en dan wel speciaal gericht op 30-plussers. Daarom organiseert GV Markelo op donderdagavond 23 maart een introductieles van 18.00 tot 19.00 uur. Bij voldoende animo zal het aangepast sporten ook voor deze leeftijdscategorie vast onderdeel gaan uitmaken van ons lesprogramma. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Lara Hofman, per e-mail op bieshaarlmf@gmail.com of telefonisch via 06-29391481. Mochten er vooraf vragen zijn, neem dan gerust contact op met Lara voor meer informatie.
  5-3-2017

 • +

  SUCCESVOLLE SPORTINSTUIF


  Succesvolle instuif vandaag met een opkomst van 71 kinderen. Ze konden kennismaken met gym, acro, springen en freerunning. De kinderen hebben genoten en hopelijk mogen we gegin 2017 weer wat nieuwe leden verwelkomen.
  6-1-2017


 • +

  SPORTINSTUIF


  In de kerstvakantie organiseren wij op vrijdag 6 januari een instuif om kinderen kennis te laten maken met de verschillende sporten die je bij GV Markelo kunt doen. Zoals turnen, springen, jazz, acrogym en freerunning. Het begint om 13.30 uur en duurt tot 15.00 uur.

  Tijdens deze middag zal een indeling op leeftijd worden gemaakt en is de sporthal opgedeeld in drie delen. Een deel voor het turnen en springen, een deel voor de acrogym en een deel voor freerunnen. De entree bedraagt slechts 1 euro per persoon. Dus trommel je vriendjes en vriendinnetjes op, neem je sportkleren mee en kom gezellig meedoen!

  Het is deze dag ook mogelijk om kinderen kennis te laten maken met het aangepast sporten. Dit is bedoeld voor kinderen met een beperking, langdurige blessure of een andere reden waardoor ze niet deel kunnen nemen aan het reguliere sportaanbod. Aangepast sporten is inmiddels een vast onderdeel van het lesaanbod van GV Markelo. Dit vindt plaats op de donderdagavond van 17.00 – 18.00 uur onder leiding van turntrainster Lara Bieshaar.

 • +

  LOTTE BEHAALT KNGU-DIPLOMA “GYMNASTIEK ASSISTENT LEIDER 2”


  Afgelopen week heeft Lotte Borghuis haar KNGU-diploma “Gymnastiek Assistent Leider 2” behaald. Als je in het bezit bent hiervan mag je de leid(st)er zelfstandig assisteren tijdens alle gymlessen, van peuters tot en met volwassenen.
  De opleiding bestond uit negen instructiedagen van vier uur en dertien stageopdrachten. Op de vijfde en laatste cursusdag werd er een Proeve van Bekwaamheid afgenomen. Tijdens deze twee dagen werd het lesgeven beoordeeld. Lotte wil graag Monique Scholten, haar stagebegeleidster, bedanken. In haar lessen heeft zij de opdrachten uit kunnen voeren. En natuurlijk ook een bedankje aan de meiden van GV Markelo: Demi Mensink, Keely Pelster en Naomi Bruneel, zij gingen met Lotte mee op dag vijf en de examendag.
  Lotte, namens het bestuur van harte gefeliciteerd met je diploma!
  18-12-2016

 • +

  SFEERIMPRESSIE PIETENGYM

  Zaterdag 3 december 2016 bracht Sint met zijn pieten een bezoekje aan GV Markelo. Alle kinderen t/m groep 4 van de basisschool waren hierbij van harte welkom. In de SoCu ruimte van Sporthal de Haverkamp was het dan ook een drukte van belang.
  Zoals jullie aan de foto’s kunnen zien werd er door de 35 kinderen dan ook naar hartenlust geklauterd en gesprongen met de pieten. En natuurlijk mochten acrobatische toeren daarbij niet ontbreken. Iedereen was super enthousiast. Na afloop mocht iedereen een welverdiend pietendiploma in ontvangst nemen. En daarnaast was er voor elk deelnemertje een cadeautje en een lekker snoepzakje.
  img-20161203-wa0016

 • +

  WINTERSTOP BIJ DE VOETBAL?

  Heeft jouw kind nu ook winterstop van de voetbal? Dan zijn ze van harte welkom om 2,5 maand mee te doen aan freerunning voor een bedrag van 25 euro per deelnemer. De lessen vinden plaats op woensdag (vanaf 30 november) van 18.00 tot 19.00 uur. Vol=vol dus geef je snel op bij scholten.bauhuis@gmail.com.

  Vanaf het seizoen 2016-2017 wordt freerunning blijvend opgenomen in ons lesaanbod. De deelnemers aan de vorige edities waren zo enthousiast dat het bestuur hiertoe besloten heeft hier een vaste groep van te maken.

  Elke woensdag van 18.00 – 19.00 uur kunnen jongens en meisjes vanaf 8 jaar meedoen. De lessen worden gegeven door Monique Scholten. Kinderen leren hindernissen op een acrobatische manier te nemen. Het is echt een geweldige sport voor kinderen die houden van uitdaging en graag coole tricks willen leren. Het is spannend en avontuurlijk en je wordt er ook nog eens beresterk van!
  25-11-2016
  1396863211
  Freerunning

 • +

  GYMUITVOERING ALL YOU NEED IS LOVE

  Vanavond was het dan zover; onze jaarlijkse uitvoering bij Sporthal de Haverkamp. We hebben genoten van een wervelende show met het thema “All you need is love”. Markelo-fotografie verzorgde deze avond de foto’s, dus houd hun Facebookpagina in de gaten!

  Lara Bieshaar opende de uitvoering. Enkele trouwe leden werden in het zonnetje gezet. Hermien Lubberdink en Gerrie Eertink ontvingen een bloemetje vanwege hun 25-jarig lidmaatschap. Daarnaast was er nog een jubilaris, Hanna Beltman. Zij is al 60 jaar lid, een behoorlijke mijlpaal, en uiteraard ontving zij daarom ook een mooi boeket bloemen. Vervolgens onthulde Lara de prijswinnaars van de speculaasactie, oftewel de leden die de meeste pakketten speculaas dit jaar aan de man wisten te brengen. Lars Meutstege was de absolute winnaar met 51 verkochte pakketten. Helaas was hij er niet om zijn cadeautje in ontvangst te nemen. Daphne Rabe heeft 25 pakketten verkocht en Demi Mensink 24, zij kregen van Lara een cadeautje uitgereikt. Natuurlijk werden de clubkampioenen van dit jaar ook benoemd. Voor de selectie gym was dit Jente ten Donkelaar en bij de recreanten was er een gedeelde eerste plek voor Sophie Boode en Madelief Schippers. Bij de recreatie jazz werd Ilse Schorfhaar clubkampioen en Ancella Schreurs wist deze plek bij de selectie op te eisen.

  Daarna bedankte Lara Verkeersschool Relker voor het rijden met de bus tijdens gymkamp het laatste weekend van oktober. Fijn dat de gymvereniging altijd een beroep op hen kan doen. Ten slotte gaf Lara het woord aan de ladyspeaker van deze avond,Hermien Hannink, alias doctor Love.

  Na de officiële opening wisselden diverse optredens elkaar in vlot tempo af. Gymnasten van alle leeftijden lieten zien wat zij tijdens de lessen geleerd hadden. Er werd gebalanceerd, geklommen, gesprongen en gerold. Tussen de acrobatische toeren door lieten verschillende jazzdansgroepen een leuke dans zien. De kleinsten vertederden de aanwezigen onder meer met hun vertolking van “kusjesdag”. De springgroep kwam ook meerdere malen voor het voetlicht. Zij lieten een spectaculaire show zien op trampoline en tumblingbaan. En natuurlijk ontbrak de freerunninggroep niet. Op de muziek van “love freerunning” toonden zij hun kunsten aan het publiek. Na de pauze was er een optreden van Kirsten, Maartje en Tessa. Zij waren de winnaars van de bonte avond tijdens het gymkamp.

  Bart Schreurs sloot de avond af rond 22.15 uur. Er was een groot applaus voor alle deelnemers en een bedankje aan iedereen die op wat voor manier dan ook eraan heeft bijgedragen om deze uitvoering weer tot een groot succes te maken.
  19-11-2016

 • +

  2e EDITIE BOOTCAMPLESSEN

  Vanaf woensdag 28 september 2016 starten we met de tweede editie van de bootcamplessen. Na de succesvolle eerste editie in mei 2016 kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Iedere woensdagavond verzamelt de groep bij Sporthal de Haverkamp om 19.15 uur. De kosten bedragen € 30 p.p. voor de periode vanaf 28 september t/m 23 november 2016.

  Bij bootcamp wordt zowel je conditie als je kracht verbeterd en allerlei soorten bewegingen en attributen kunnen worden gebruikt om de deelnemers te trainen. Denk aan springen, push-ups, sit-ups, kniebuigingen enzovoorts. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke hindernissen en obstakels en we gaan daarmee de uitdaging aan. Conditionele oefeningen worden in een snel tempo afgewisseld met krachtoefeningen. Kortom, het is dé ideale manier om je vakantiekilootjes er weer af te werken en je algehele conditie te verbeteren. Daarnaast is het een perfecte aanvulling op andere sporten zoals voetbal, handbal, hardlopen en fietsen.
  De trainingen worden zo gegeven dat iedereen mee kan doen. Het maakt niet uit op welk niveau je zit. Deelnemers die goed getraind zijn doen meer herhalingen of pakken een zwaardere variant op de oefeningen. De lessen duren een uur inclusief warming-up en cooling-down.

  Monique Scholten-Bauhuis verzorgt de bootcamplessen iedere woensdagavond van 19.15 tot 20.15 uur. De groep verzamelt bij Sporthal de Haverkamp. De eerste les vindt plaats op 28 september en de kosten bedragen € 30 p.p. voor het totaalpakket van 8 lessen. Aanmelden kan door een e-mailberichtje te sturen naar scholten.bauhuis@gmail.com Ook voor overige vragen kun je bij Monique terecht.

Back to Top