Acro pré-selectie

Acro pre-selectie.

Acrogym is een relatief nieuwe sport binnen gymnastiek. Je zou het kunnen omschrijven als een combinatie van acrobatiek, turnen en dansen. Kenmerkend aan Acrogym is dat het niet individueel wordt beoefend maar als een team. Er worden elementen getoond waarbij samenwerking en vertrouwen belangrijk zijn.

 

Trainster – Monique Scholten.

Acro recreatie wordt bij GV Markelo gegeven door Monique Scholten. Monique is sinds 2010 de trainster voor onze Acro’ers. Met haar onuitputtelijke enthousiasme weet ze iedere deelnemer telkens weer te motiveren om net even dat stapje verder te gaan. In haar lessen wordt ze bijgestaan door hulpleiding om de trainingen in goede banen te leiden. Naast de lessen recreatie Acro is Monique onder andere verantwoordelijk voor de trainingen bij Acro Recreatie, Acro Selectie, kleutergym en ouder & kindgym.

Lessen.

Acrogym is een combinatie van gymnastiek en acrobatiek, met elkaar verbonden door choreografische onderdelen. Na de warming-up wordt er gewerkt in groepen van twee of drie sporters, die samen de acrobatische oefeningen uitvoeren. Ieder team traint een vaste wedstrijdoefening, in de Preselectie gaat het om de instapdans. De oefening vindt plaats op een vierkante vloer, 12 x 12 meter. Elke oefening is op muziek en duurt ongeveer 2 minuten en 30 seconden. In deze sport komen heel veel vaardigheden samen: behendigheid, kracht, lenigheid, expressie en dans, maar ook psychologische en sociale vaardigheden. Aan het einde van een les wordt er met een spel als cooling-down afgesloten.

 

Je hebt 1 uur per week les in de Acro recreatie en 1 uur Acro Preselectie, de lestijden vind je in het lesrooster. Om in de Acro Preselectie deel te kunnen nemen, zul je de basisvaardigheden onder de knie moeten hebben en er wordt gekeken bij welk team je past.

 

Wedstrijden.

Naast enkele onderlinge en KNGU-wedstrijden is er een keer per jaar een clubkampioenschap. Op deze manier kunnen de deelnemers kennismaken met deze jurysport. Wedstrijden worden opgenomen in onze agenda. Uitslagen van wedstrijden worden zo snel mogelijk gepubliceerd in ons nieuwsoverzicht.

 

Doorstroommogelijkheden.

Het is mogelijk om vanuit de Acro Preselectie door te stromen naar de Acro Selectie. Doorstroming is niet leeftijdsafhankelijk omdat bij Acro met boven- en onder-partners gewerkt wordt. Je mag zelf beslissen of je dit wilt.

Laatste nieuws.

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Hallo allemaal, De zomervakantie staat voor de deur. De laatste lessen zullen worden gegeven in de week van 22 tot 26 juni. Op 17 augustus hopen wij alle lessen weer op te kunnen pakken in de zaal. We houden jullie op de hoogte en tot het volgende seizoen!

Lees meer
50 plus groepen weer gestart!

50 plus groepen weer gestart!

Vanmorgen zijn de dames en heren van de 50+ groep weer van start gegaan met buiten sporten. Onder leiding van een nieuwe trainer: Holger Baas is er fanatiek gesport. Bent u 50 + en vind u het leuk om een uurtje te beweging kom dan 3 keer gratis meedoen. De heren groep...

Lees meer

Volg een proefles.

Het is voor iedereen mogelijk om geheel vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen. Zo wordt het maken een keuze uit ons aanbod een stukje makkelijker. Dus kom ook sporten bij Gymnastiekvereniging Markelo!

Heb je interesse en wil je kind(eren) of jezelf opgeven voor een proefles, kom dan gewoon meedoen. Opgave is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie bij ons Lesrooster, Lesaanbod en contributie. 

De lessen/trainingen van GV Markelo worden verzorgd in de Sporthal de Haverkamp, Stationsweg 30, 7475 AM in Markelo.

Vragen over een proefles of lidmaatschap?