Acro recreatie

Acro recreatie.

Acrogym is een relatief nieuwe sport binnen gymnastiek. Je zou het kunnen omschrijven als een combinatie van acrobatiek, turnen en dansen. Kenmerkend aan Acrogym is dat het niet individueel wordt beoefend maar als een team. Er worden elementen getoond waarbij samenwerking en vertrouwen belangrijk zijn. Bij recreatie Acro willen we om zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met Acrogym. De kinderen leren tijdens de lessen bewegen, gymmen, samen werken en Arco-en.

Trainster – Monique Scholten.

Acro recreatie wordt bij GV Markelo gegeven door Monique Scholten. Monique is sinds 2010 de trainster voor onze Acro’ers. Met haar onuitputtelijke enthousiasme weet ze iedere deelnemer telkens weer te motiveren om net even dat stapje verder te gaan. In haar lessen wordt ze bijgestaan door hulpleiding om de trainingen in goede banen te leiden. Naast de lessen recreatie Acro is Monique onder andere verantwoordelijk voor de trainingen bij Acro Preselectie, Acro Selectie, kleutergym en ouder & kindgym.

De lessen.

Houd je van turnen, acrobatiek en samenwerken? Dan is acrobatische gymnastiek iets voor jou! Bij deze sport draait het allemaal om samenwerking. De les begint altijd met een goede warming-up. Iedereen volgt dezelfde oefeningen op een lekker muziekje. Dan ga je in tweetallen of in een groep op een speelse manier aan je vaardigheden, kracht en coördinatie werken. Aan het einde van een les wordt er met een spel als cooling-down afgesloten.

Je hebt 1 uur per week les, de lestijden vind je in het lesrooster. Om te kunnen beginnen heb je nog geen ervaring nodig en de lessen worden aangepast aan jouw niveau.

Wedstrijden.

Een keer per jaar kunnen de kinderen tijdens de clubkampioenschappen laten zien wat ze geleerd hebben tijdens de lessen. Deze wedstrijden vinden plaats vlak voor de zomervakantie en worden beoordeeld door onze eigen KNGU-juryleden. Op deze manier kunnen de deelnemers op een laagdrempelige manier kennismaken met deze jurysport. Uitslagen van alle wedstrijden vind je terug in het nieuws op deze site.

 

Doorstroommogelijkheden.

Het is mogelijk om vanuit de Acro recreatie door te stromen naar de Preselectie. Doorstroming is niet leeftijdsafhankelijk omdat bij Acro met boven- en onder-partners gewerkt wordt. Je mag zelf beslissen of je dit wilt.

Laatste nieuws.

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Hallo allemaal, De zomervakantie staat voor de deur. De laatste lessen zullen worden gegeven in de week van 22 tot 26 juni. Op 17 augustus hopen wij alle lessen weer op te kunnen pakken in de zaal. We houden jullie op de hoogte en tot het volgende seizoen!

Lees meer
50 plus groepen weer gestart!

50 plus groepen weer gestart!

Vanmorgen zijn de dames en heren van de 50+ groep weer van start gegaan met buiten sporten. Onder leiding van een nieuwe trainer: Holger Baas is er fanatiek gesport. Bent u 50 + en vind u het leuk om een uurtje te beweging kom dan 3 keer gratis meedoen. De heren groep...

Lees meer
Wij mogen weer veilig samen sporten!

Wij mogen weer veilig samen sporten!

Hallo allemaal! Wij hebben goedkeuring van de gemeente om buiten te sporten.😊 De groepen van Jordy gaan dit doen bij de Kosterskoele en de meeste groepen van Monique mogen bij de Haverkamp op het grasveld/terrein. Helaas hebben wij geen oplossing kunnen vinden voor de...

Lees meer

Volg een proefles.

Het is voor iedereen mogelijk om geheel vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen. Zo wordt het maken een keuze uit ons aanbod een stukje makkelijker. Dus kom ook sporten bij Gymnastiekvereniging Markelo!

Heb je interesse en wil je kind(eren) of jezelf opgeven voor een proefles, kom dan gewoon meedoen. Opgave is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie bij ons Lesrooster, Lesaanbod en contributie. 

De lessen/trainingen van GV Markelo worden verzorgd in de Sporthal de Haverkamp, Stationsweg 30, 7475 AM in Markelo.

Vragen over een proefles of lidmaatschap?