Acro selectie

Acro selectie.

Acrogym staat voor acrobatische gymnastiek en wordt ook wel sportacrobatiek genoemd. Het is een relatief nieuwe sport binnen de het turnen en een echte teamsport, turnen met en op elkaar. Acrogym is een combinatie van acrobatiek en gymnastiek, met elkaar verbonden door choreografische onderdelen. Er wordt gewerkt in groepen van twee of drie sporters, die samen de acrobatische oefeningen uitvoeren. 

 

Trainster – Monique Scholten.

Acro recreatie wordt bij GV Markelo gegeven door Monique Scholten. Monique is sinds 2010 de trainster voor onze Acro’ers. Met haar onuitputtelijke enthousiasme weet ze iedere deelnemer telkens weer te motiveren om net even dat stapje verder te gaan. In haar lessen wordt ze bijgestaan door hulpleiding om de trainingen in goede banen te leiden. Naast de lessen recreatie Acro is Monique onder andere verantwoordelijk voor de trainingen bij Acro RecreatieAcro Preselectie, kleutergym en ouder & kindgym. 

Lessen.

Vaardigheden waaraan gewerkt wordt zijn: lenigheid, kracht, behendigheid, dans en expressie. Daarnaast zijn psychologische en sociale vaardigheden belangrijk. Er moet vertrouwen zijn in de ander en samengewerkt worden, want ze moeten letterlijk en figuurlijk op elkaar kunnen bouwen. Acrogym is dus niet alleen een spannende en spectaculaire manier van lichaamsbeweging. Ieder team traint een vaste wedstrijdoefening. De oefening vindt plaats op een vierkante vloer, 12 x 12 meter. Elke oefening is op muziek en duurt ongeveer 2 minuten en 30 seconden. Er wordt getraind voor KNGU wedstrijden op D-E niveau en onderlinge wedstrijden.

Je hebt totaal 3,5 uur per week, de lestijden vind je in het lesrooster. Het is mogelijk om door te stromen naar de Selectie vanuit de Preselectie.

 

Wedstrijden.

Er wordt getraind voor diverse KNGU-plaatsingswedstrijden, waarmee men zich kan plaatsen voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Wedstrijden worden opgenomen in onze agenda. Uitslagen van wedstrijden worden zo snel mogelijk gepubliceerd in ons nieuwsoverzicht.

 

Doorstroommogelijkheden.

In de Acro Selectie kun je onder andere door behaalde resultaten naar een hoger niveau binnen de KNGU wedstrijden doorstromen. Bijvoorbeeld van E naar D naar C. 

Laatste nieuws.

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Hallo allemaal, De zomervakantie staat voor de deur. De laatste lessen zullen worden gegeven in de week van 22 tot 26 juni. Op 17 augustus hopen wij alle lessen weer op te kunnen pakken in de zaal. We houden jullie op de hoogte en tot het volgende seizoen!

Lees meer
50 plus groepen weer gestart!

50 plus groepen weer gestart!

Vanmorgen zijn de dames en heren van de 50+ groep weer van start gegaan met buiten sporten. Onder leiding van een nieuwe trainer: Holger Baas is er fanatiek gesport. Bent u 50 + en vind u het leuk om een uurtje te beweging kom dan 3 keer gratis meedoen. De heren groep...

Lees meer

Volg een proefles.

Het is voor iedereen mogelijk om geheel vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen. Zo wordt het maken een keuze uit ons aanbod een stukje makkelijker. Dus kom ook sporten bij Gymnastiekvereniging Markelo!

Heb je interesse en wil je kind(eren) of jezelf opgeven voor een proefles, kom dan gewoon meedoen. Opgave is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie bij ons Lesrooster, Lesaanbod en contributie. 

De lessen/trainingen van GV Markelo worden verzorgd in de Sporthal de Haverkamp, Stationsweg 30, 7475 AM in Markelo.

Vragen over een proefles of lidmaatschap?