Aangepast sporten

Wat is Aangepast Sporten.

Veel mensen met een beperking willen graag sporten, maar drempelvrees en het onbekend zijn met de mogelijkheden om aangepast te sporten spelen hierbij een grote rol. Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve visuele of chronische aandoening. Bij sporten hoef je niet meteen te denken in termen van winnen of verliezen, van competitie, records en medailles. Maar juist aan begrippen als plezier, gezelligheid, samenhang, inspanning en ontspanning.

Sport is zeker ook voor mensen met een beperking een middel om grenzen te verleggen. Om uitdagingen aan te gaan, zelfstandigheid te bereiken en het zelfvertrouwen te vergroten. Aangepast sporten bevordert de motorische en mentale ontwikkeling van kinderen voor wie deelname aan een sportclub niet vanzelfsprekend is.

 Trainster – Lara Bieshaar

De lessen worden gegeven door Lara Bieshaar, een ervaren en gediplomeerde docent bij GV Markelo. Lara is al sinds de start betrokken bij de lessen Aangepast sporten. Wat opvalt en centraal staat, is het plezier. Het straalt van alle deelnemers af. Lara: „Waar ik erg op let, zijn de gezichtsuitdrukkingen, de glimlach op het gezicht. Lara helpt de kinderen graag waar ze hulp nodig hebben, zodat ze boven zichzelf uitstijgen en net dat beetje meer vertrouwen krijgen.

Lessen.

Iedere gymles begint met het verkennen van de materialen zoals pittenzakken, hoepels en isolatiebuizen. Met behulp van toestellen werken we op speelse wijze aan allerlei vormen van bewegen zoals springen, klimmen en klauteren, duikelen, gooien en vangen. Natuurlijk onder deskundige begeleiding. De kinderen leren hun evenwicht bewaren en krijgen inzicht in ruimte, afstand en snelheid. Aan het eind van de les doen we een gezamenlijk spelletje

De groep bestaat voornamelijk uit kinderen met een verstandelijke beperking. Maar ook mensen met een fysieke aandoening, jong en oud, zijn welkom. De kinderen passen zich op elkaar aan en ieder kind werkt op zijn of haar eigen niveau. Je hebt 1 uur per week les, de lestijden vind je in het lesrooster. Om te kunnen beginnen heb je nog geen ervaring nodig en de lessen worden aangepast aan jouw niveau.

 

Meer informatie of opgeven.

Wil je meer informatie over het aangepast sporten in Markelo? Neem dan contact met ons of neem deel aan een proefles.

Laatste nieuws.

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Hallo allemaal, De zomervakantie staat voor de deur. De laatste lessen zullen worden gegeven in de week van 22 tot 26 juni. Op 17 augustus hopen wij alle lessen weer op te kunnen pakken in de zaal. We houden jullie op de hoogte en tot het volgende seizoen!

Lees meer
50 plus groepen weer gestart!

50 plus groepen weer gestart!

Vanmorgen zijn de dames en heren van de 50+ groep weer van start gegaan met buiten sporten. Onder leiding van een nieuwe trainer: Holger Baas is er fanatiek gesport. Bent u 50 + en vind u het leuk om een uurtje te beweging kom dan 3 keer gratis meedoen. De heren groep...

Lees meer
Wij mogen weer veilig samen sporten!

Wij mogen weer veilig samen sporten!

Hallo allemaal! Wij hebben goedkeuring van de gemeente om buiten te sporten.😊 De groepen van Jordy gaan dit doen bij de Kosterskoele en de meeste groepen van Monique mogen bij de Haverkamp op het grasveld/terrein. Helaas hebben wij geen oplossing kunnen vinden voor de...

Lees meer

Volg een proefles.

Het is voor iedereen mogelijk om geheel vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen. Zo wordt het maken een keuze uit ons aanbod een stukje makkelijker. Dus kom ook sporten bij Gymnastiekvereniging Markelo!

Heb je interesse en wil je kind(eren) of jezelf opgeven voor een proefles, kom dan gewoon meedoen. Opgave is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie bij ons Lesrooster, Lesaanbod en contributie. 

De lessen/trainingen van GV Markelo worden verzorgd in de Sporthal de Haverkamp, Stationsweg 30, 7475 AM in Markelo.

Vragen over een proefles of lidmaatschap?