Turnen selectie

Turnen selectie.

Met de term selectie bedoelen we ook wel de wedstrijdgroep, dus de meisjes vanaf 8 jaar en ouder die doelgericht trainen voor verschillende wedstrijden die tijdens het seizoen plaatsvinden. Toestel turnen of kortweg turnen is een individuele sport die wordt uitgevoerd met behulp van toestellen. Het is een sport waar aan kracht, lenigheid, snelheid, uithouding en evenwicht wordt gewerkt. Bijna alle spieren in het lichaam worden op hetzelfde ogenblik getraind.

 

Trainster – Sasha Kuiper

De lessen worden door Sasha Kuiper gegeven. Zij weet iedere les de grenzen te verleggen op een verantwoorde manier. Sasha geeft sinds het begin van dit seizoen les aan de selectie. In haar lessen wordt ze bijgestaan door hulpleiding om de trainingen in goede banen te leiden. 

Lessen.

Tijdens de lessen worden afwisselende turntoestellen en materialen gebruikt. De aangeleerde basisprincipes worden nu geperfectioneerd. Zoals coördinatie, houding, beweging, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, mentaliteit en discipline. De oefeningen zijn pittig en uitdagend, je probeert jezelf steeds te verbeteren.  Je leert je eigen krachten kennen en je leert elementen die ingewikkeld lijken, maar met de juiste techniek snel aan te leren zijn.

Verder trainen we enkele malen in een turnhal om hier de laatste puntjes op de i te zetten voor de wedstrijden. Er wordt hard gewerkt, maar er zijn dus ook veel leuke momenten. Aan het einde van een les wordt er met een spel als cooling-down afgesloten. Bij de selectie train je minimaal tweemaal per week. De lestijden vind je in het lesrooster.

 

Wedstrijden.

Je gaat meerdere wedstrijden per seizoen turnen en draag je op deze wedstrijden het GV Markelo selectie turnpakje.

 

Doorstroommogelijkheden.

In de turnselectie probeer je jezelf te ontwikkelen naar een voor jou zo hoog haalbaar niveau. We hebben nu met name meiden die trainen in de 4e en 5e divisie.

 

Laatste nieuws.

Springdisco!

Op vrijdag 14 juli wordt de jaarlijkse springdisco van gymvereniging Markelo gehouden. De zalen van Sporthal Markelo worden omgetoverd tot een indoor springfestijn voor kinderen vanaf 4 jaar en met de aanwezigheid van een echte dj belooft het een toffe springdisco te...

Lees meer

Paasactie 2023

Hallo leden van GVM, Ook dit jaar hebben we weer een paas actie om de kas van de vereniging te spekken.We hebben de actie in een ander jasje gestoken, dit jaar geen eieren maar heerlijke paasproducten! Wat hebben wij voor jullie:● Suikerbrood (800 gram) €4,50●...

Lees meer

Jazz lessen!

Dansliefhebbers opgelet! Gymvereniging Markelo gaat starten met jazz lessen!Vanaf woensdag 18 januari gaan we starten met 2 groepen. Wanneer: Woensdag17:30 – 18:30: Kinderen tm groep 5:18:30 – 19:30: Kinderen vanaf groep 6:Waar: Sporthal de Haverkamp Deze lessen...

Lees meer

Volg een proefles.

Het is voor iedereen mogelijk om geheel vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen. Zo wordt het maken van een keuze uit ons aanbod een stukje makkelijker. Dus kom ook sporten bij Gymnastiekvereniging Markelo!

Heb je interesse en wil je kind(eren) of jezelf opgeven voor een proefles, kom gerust een keer meedoen. Opgave is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie bij ons Lesrooster, Lesaanbod en contributie.

De lessen/trainingen van GV Markelo worden verzorgd in de Sporthal Markelo, Stationsweg 30, 7475 AM in Markelo.

Vragen over een proefles of lidmaatschap?