Recreatiegym

Recreatiegym.

Recreatiegym is een leuke en speelse manier om de basiselementen van het turnen aan te leren. De kinderen worden in groepen ingedeeld. Dit is afhankelijk van leeftijd en de motorische ontwikkeling. 

Trainer – Jordy Woestenenk.

De lessen worden door Jordy Woestenenk gegeven. Hij weet iedere les de grenzen te verleggen op een verantwoorde manier. Jordy geeft sinds 2017 diverse lessen bij GV Markelo. In zijn lessen wordt hij bijgestaan door hulpleiding om de trainingen in goede banen te leiden. Naast de lessen Recreatiegym is Jordy onder andere verantwoordelijk voor de trainingen de springroep, freerunning, turn pre-selectie en turnselectie.

Lessen.

Tijdens de gymlessen worden afwisselende turntoestellen en materialen gebruikt. De jongere kinderen leren een aantal basisprincipes aan. Zoals coördinatie, houding, beweging, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, mentaliteit en discipline. Voor de jeugd worden de oefeningen wat pittiger en uitdagender. Kastspringen en een rekstok worden wat hoger en dus moeilijker.  Je leert je eigen krachten kennen en je leert elementen die ingewikkeld lijken, maar met de juiste techniek snel aan te leren zijn. 

De oefeningen worden speelsgewijs aangeboden, zodat er al getraind wordt zonder dat hier nadruk opgelegd wordt. Aan het einde van een les wordt er met een spel als cooling-down afgesloten. Je hebt 1 uur per week les, de lestijden vind je in het lesrooster. Naast de springroep volg je turnles.

 

Wedstrijden.

Jaarlijks zijn er clubkampioenschappen en onderlinge wedstrijden waaraan je deelneemt. Durf jij de uitdaging aan?

 

Doorstroommogelijkheden.

Blijkt dat je meer wil en kan dan recreatief gymmen? Dan is er een mogelijkheid om door te stromen naar de pre-selectie en daarna misschien wel naar de turnselectie. De keuze om door te stromen naar een hoger niveau of de selectie wordt gemaakt door de leiding, in overleg met de ouders.

Laatste nieuws.

Kamp 2019

Kamp 2019

Op vrijdag 27 september is het dan weer zover voor ons super te gek gaaf kamp. Als je 7 jaar of ouder bent mag je je opgeven. Wil je hier ook bij zijn geef je dan snel op........want echter vol=vol. Om je op te geven lever je de envelop met strookje en geld in. Dit...

Lees meer
Eieractie Gymvereniging

Eieractie Gymvereniging

Gymvereniging Markelo zal de komende twee weken eieren gaan verkopen voor de vereniging. Deze eieractie die ook voorgaande jaren werd gehouden is bedoeld om de kas van de vereniging te spekken en de contributie op een acceptabel niveau te houden. De doosjes kosten €...

Lees meer
Onderlinge turnwedstrijden

Onderlinge turnwedstrijden

In Sporthal De Haverkamp werden vandaag onderlinge wedstrijden georganiseerd van de Gymnastiekvereniging Markelo, Gymnastiek Vereniging Excelsior uit Goor en de Diepenheimse Gymnastiek Vereniging. Er werd in groepsverband geturnd, waarbij de 5 beste scores in de...

Lees meer

Volg een proefles.

Het is voor iedereen mogelijk om geheel vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen. Zo wordt het maken een keuze uit ons aanbod een stukje makkelijker. Dus kom ook sporten bij Gymnastiekvereniging Markelo!

Heb je interesse en wil je kind(eren) of jezelf opgeven voor een proefles, kom dan gewoon meedoen. Opgave is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie bij ons Lesrooster, Lesaanbod en contributie. 

De lessen/trainingen van GV Markelo worden verzorgd in de Sporthal de Haverkamp, Stationsweg 30, 7475 AM in Markelo.

Vragen over een proefles of lidmaatschap?