Recreatiegym

Recreatiegym.

Recreatiegym is een leuke en speelse manier om de basiselementen van het turnen aan te leren. De kinderen worden in groepen ingedeeld. Dit is afhankelijk van leeftijd en de motorische ontwikkeling. 

Trainer – Jordy Woestenenk.

De lessen worden door Jordy Woestenenk gegeven. Hij weet iedere les de grenzen te verleggen op een verantwoorde manier. Jordy geeft sinds 2017 diverse lessen bij GV Markelo. In zijn lessen wordt hij bijgestaan door hulpleiding om de trainingen in goede banen te leiden. Naast de lessen Recreatiegym is Jordy onder andere verantwoordelijk voor de trainingen de springroep, freerunning, turn pre-selectie en turnselectie.

Lessen.

Tijdens de gymlessen worden afwisselende turntoestellen en materialen gebruikt. De jongere kinderen leren een aantal basisprincipes aan. Zoals coördinatie, houding, beweging, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, mentaliteit en discipline. Voor de jeugd worden de oefeningen wat pittiger en uitdagender. Kastspringen en een rekstok worden wat hoger en dus moeilijker.  Je leert je eigen krachten kennen en je leert elementen die ingewikkeld lijken, maar met de juiste techniek snel aan te leren zijn. 

De oefeningen worden speelsgewijs aangeboden, zodat er al getraind wordt zonder dat hier nadruk opgelegd wordt. Aan het einde van een les wordt er met een spel als cooling-down afgesloten. Je hebt 1 uur per week les, de lestijden vind je in het lesrooster. Naast de springroep volg je turnles.

 

Wedstrijden.

Jaarlijks zijn er clubkampioenschappen en onderlinge wedstrijden waaraan je deelneemt. Durf jij de uitdaging aan?

 

Doorstroommogelijkheden.

Blijkt dat je meer wil en kan dan recreatief gymmen? Dan is er een mogelijkheid om door te stromen naar de pre-selectie en daarna misschien wel naar de turnselectie. De keuze om door te stromen naar een hoger niveau of de selectie wordt gemaakt door de leiding, in overleg met de ouders.

Laatste nieuws.

Coronamaatregelen 28 november 2021

Beste leden, Uiteraard hebben de nieuwe maatregelen ook invloed op de lessen binnen onze vereniging.Wij als bestuur hebben in samenspraak met de trainers gekeken naar mogelijke oplossingen.Vanwege beschikbaarheid van trainers en bezetting van de sporthal is het helaas...

Lees meer

Corona maatregelen.

Beste leden. Zoals u weet heeft het kabinet afgelopen dinsdag nieuwe corona maatregelen aangekondigd.Deze gaan in op zaterdag 6 november 2021.Wat heeft dit voor gevolgen voor u als lid van onze vereniging?Alle bezoekers van 18 jaar en ouder zullen bij het betreden van...

Lees meer

Bloembollenactie!

Dit jaar organiseren wij, i.p.v de speculaasactie, een bloembollen actie voor de vereniging. In de onderstaande bijlages ziet u hoe alles in zijn werk gaat. Wij hopen op een mooie opbrengst voor de vereniging! BloembollenactieDownload...

Lees meer

Volg een proefles.

Het is voor iedereen mogelijk om geheel vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen. Zo wordt het maken een keuze uit ons aanbod een stukje makkelijker. Dus kom ook sporten bij Gymnastiekvereniging Markelo!

Heb je interesse en wil je kind(eren) of jezelf opgeven voor een proefles, kom dan gewoon meedoen. Opgave is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie bij ons Lesrooster, Lesaanbod en contributie. 

De lessen/trainingen van GV Markelo worden verzorgd in de Sporthal de Haverkamp, Stationsweg 30, 7475 AM in Markelo.

Vragen over een proefles of lidmaatschap?