Recreatiegym

Recreatiegym.

Recreatiegym is een leuke en speelse manier om de basiselementen van het turnen aan te leren. De kinderen worden in groepen ingedeeld. Dit is afhankelijk van leeftijd en de motorische ontwikkeling. 

Trainer – Jordy Woestenenk.

De lessen worden door Jordy Woestenenk gegeven. Hij weet iedere les de grenzen te verleggen op een verantwoorde manier. Jordy geeft sinds 2017 diverse lessen bij GV Markelo. In zijn lessen wordt hij bijgestaan door hulpleiding om de trainingen in goede banen te leiden. Naast de lessen Recreatiegym is Jordy onder andere verantwoordelijk voor de trainingen de springroep, freerunning, turn pre-selectie en turnselectie.

Lessen.

Tijdens de gymlessen worden afwisselende turntoestellen en materialen gebruikt. De jongere kinderen leren een aantal basisprincipes aan. Zoals coördinatie, houding, beweging, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, mentaliteit en discipline. Voor de jeugd worden de oefeningen wat pittiger en uitdagender. Kastspringen en een rekstok worden wat hoger en dus moeilijker.  Je leert je eigen krachten kennen en je leert elementen die ingewikkeld lijken, maar met de juiste techniek snel aan te leren zijn. 

De oefeningen worden speelsgewijs aangeboden, zodat er al getraind wordt zonder dat hier nadruk opgelegd wordt. Aan het einde van een les wordt er met een spel als cooling-down afgesloten. Je hebt 1 uur per week les, de lestijden vind je in het lesrooster. Naast de springroep volg je turnles.

 

Wedstrijden.

Jaarlijks zijn er clubkampioenschappen en onderlinge wedstrijden waaraan je deelneemt. Durf jij de uitdaging aan?

 

Doorstroommogelijkheden.

Blijkt dat je meer wil en kan dan recreatief gymmen? Dan is er een mogelijkheid om door te stromen naar de pre-selectie en daarna misschien wel naar de turnselectie. De keuze om door te stromen naar een hoger niveau of de selectie wordt gemaakt door de leiding, in overleg met de ouders.

Laatste nieuws.

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Hallo allemaal, De zomervakantie staat voor de deur. De laatste lessen zullen worden gegeven in de week van 22 tot 26 juni. Op 17 augustus hopen wij alle lessen weer op te kunnen pakken in de zaal. We houden jullie op de hoogte en tot het volgende seizoen!

Lees meer
50 plus groepen weer gestart!

50 plus groepen weer gestart!

Vanmorgen zijn de dames en heren van de 50+ groep weer van start gegaan met buiten sporten. Onder leiding van een nieuwe trainer: Holger Baas is er fanatiek gesport. Bent u 50 + en vind u het leuk om een uurtje te beweging kom dan 3 keer gratis meedoen. De heren groep...

Lees meer
Wij mogen weer veilig samen sporten!

Wij mogen weer veilig samen sporten!

Hallo allemaal! Wij hebben goedkeuring van de gemeente om buiten te sporten.😊 De groepen van Jordy gaan dit doen bij de Kosterskoele en de meeste groepen van Monique mogen bij de Haverkamp op het grasveld/terrein. Helaas hebben wij geen oplossing kunnen vinden voor de...

Lees meer

Volg een proefles.

Het is voor iedereen mogelijk om geheel vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen. Zo wordt het maken een keuze uit ons aanbod een stukje makkelijker. Dus kom ook sporten bij Gymnastiekvereniging Markelo!

Heb je interesse en wil je kind(eren) of jezelf opgeven voor een proefles, kom dan gewoon meedoen. Opgave is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie bij ons Lesrooster, Lesaanbod en contributie. 

De lessen/trainingen van GV Markelo worden verzorgd in de Sporthal de Haverkamp, Stationsweg 30, 7475 AM in Markelo.

Vragen over een proefles of lidmaatschap?