Recreatiegym

Recreatiegym.

Recreatiegym is een leuke en speelse manier om de basiselementen van het turnen aan te leren. De kinderen worden in groepen ingedeeld. Dit is afhankelijk van leeftijd en de motorische ontwikkeling. 

Lessen.

Tijdens de gymlessen worden afwisselende turntoestellen en materialen gebruikt. De jongere kinderen leren een aantal basisprincipes aan. Zoals coördinatie, houding, beweging, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, mentaliteit en discipline. Voor de jeugd worden de oefeningen wat pittiger en uitdagender. Kastspringen en een rekstok worden wat hoger en dus moeilijker.  Je leert je eigen krachten kennen en je leert elementen die ingewikkeld lijken, maar met de juiste techniek snel aan te leren zijn. 

De oefeningen worden speelsgewijs aangeboden, zodat er al getraind wordt zonder dat hier nadruk opgelegd wordt. Aan het einde van een les wordt er met een spel als cooling-down afgesloten. Je hebt 1 uur per week les, de lestijden vind je in het lesrooster. Naast de springroep volg je turnles.

 

Wedstrijden.

Jaarlijks zijn er clubkampioenschappen en onderlinge wedstrijden waaraan je deelneemt. Durf jij de uitdaging aan?

 

Doorstroommogelijkheden.

Blijkt dat je meer wil en kan dan recreatief gymmen? Dan is er een mogelijkheid om door te stromen naar de pre-selectie en daarna misschien wel naar de turnselectie. De keuze om door te stromen naar een hoger niveau of de selectie wordt gemaakt door de leiding, in overleg met de ouders.

Laatste nieuws.

Sinterklaasactie 2023

Speculaasactie-brief-2023Downloaden bestellijst-leden-bij-brief-sint-2023Downloaden uitleg-bestellen-whatsappDownloaden Ook dit jaar organiseert de gymvereniging weer een sinterklaasactie. Hoe dit in zijn werk gaat, kunt u lezen in de bijlages hierboven. Wij hopen dat...

Lees meer

Springdisco!

Op vrijdag 14 juli wordt de jaarlijkse springdisco van gymvereniging Markelo gehouden. De zalen van Sporthal Markelo worden omgetoverd tot een indoor springfestijn voor kinderen vanaf 4 jaar en met de aanwezigheid van een echte dj belooft het een toffe springdisco te...

Lees meer

Paasactie 2023

Hallo leden van GVM, Ook dit jaar hebben we weer een paas actie om de kas van de vereniging te spekken.We hebben de actie in een ander jasje gestoken, dit jaar geen eieren maar heerlijke paasproducten! Wat hebben wij voor jullie:● Suikerbrood (800 gram) €4,50●...

Lees meer

Volg een proefles.

Het is voor iedereen mogelijk om geheel vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen. Zo wordt het maken van een keuze uit ons aanbod een stukje makkelijker. Dus kom ook sporten bij Gymnastiekvereniging Markelo!

Heb je interesse en wil je kind(eren) of jezelf opgeven voor een proefles, kom gerust een keer meedoen. Opgave is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie bij ons Lesrooster, Lesaanbod en contributie.

De lessen/trainingen van GV Markelo worden verzorgd in de Sporthal Markelo, Stationsweg 30, 7475 AM in Markelo.

Vragen over een proefles of lidmaatschap?